G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter ve Facebook hesaplarının arşivlendiği iddiasına ilişkin, "Bugünkü özellikle yazılı basında böyle bir haberi ben de okudum. Özellikle sosyal medya şirketlerinin ve vatandaşlarımızın kullandığı Twitter ve Facebook mesajlarının arşivlendiği hususu kesinlikle doğru değildir. Böyle bir husus söz konusu değildir. Kesinlikle bu bilgiler, bu mesajlar, Twitter ve Facebook'ta yazılan yazılar, kesinlikle arşivlenmiyor" dedi.

Kars Valisi Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret eden Elvan, Kars'ın komşu ülkelere ve Orta Asya'ya yakınlığı dolayısıyla son derece önem arz ettiğini söyledi.

Elvan, Kars'ın ileride sanayi ve ticaret açısından önemli bir merkez olacağına inandığını dile getirerek, "Tarım ve hayvancılıkta Kars ilimiz önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin bir şekilde nihai ürüne dönüştürülmesi bizler açısından son derece önem arz ediyor" diye konuştu.

Bakan Elvan, bir gazetecinin "Facebook ve Twitter hesaplarının arşivlendiği yönünde iddialar var. Doğru mu?" sorusunu, "Bugünkü özellikle yazılı basında böyle bir haberi ben de okudum. Özellikle sosyal medya şirketlerinin ve vatandaşlarımızın kullandığı Twitter ve Facebook mesajlarının arşivlendiği hususu kesinlikle doğru değildir. Böyle bir husus söz konusu değildir. Kesinlikle bu bilgiler, bu mesajlar, Twitter ve Facebook'ta yazılan yazılar, kesinlikle arşivlenmiyor" şeklinde yanıtladı.

"30 Mart'tan sonra Facebook ve Youtube'nin kapanması söz konusu mu?" sorusu üzerine Elvan, şunları kaydetti:

"Hayır, öyle bir şey söz konusu değil. Özellikle Türkiye'de istikrarın bozulmasına yönelik, Türkiye'de istikrarı yok etmek isteyen, istikrarı ortadan kaldırmak isteyen bazı kesimlerin yasa dışı yol ve yöntemleri kullanarak, tamamıyla hukuk dışı yol ve yöntemlerle Youtube gibi, Facebook gibi değişik sosyal medya araçlarını kullanma gayreti ve girişimi içerisindeler. Bunları tasvip etmek mümkün değil. Milli iradeye her zaman güvenmeliyiz, milli irade ne diyorsa o yönde hareket etmeliyiz. Yasa dışı yol ve yöntemlerle elde edilen bazı kayıtların, montaj kasetlerin, bu tür ortamlarda aslında yayınlanması, bu tür ortamlara aktarılması, dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin yasaktır. Yasa dışı olan bir şey, gerçek hayatta yasak olan bir şey sanal hayatta da yasaktır ama maalesef Türkiye'de buna yönelik ciddi, gerçekten yasa dışı girişimler söz konusudur. Yasa dışı hareket eden her kimse yasa karşısında, yargı karşısında gereken hesap sorulacaktır. Bunun da özellikle altını çizmek istiyorum. Kimse bunu bir fırsata dönüştürüp yasa dışı yol ve yöntemlerle hükümetimizi karalamaya kalkışmasın, bunların hesabı sorulacaktır. Herkes yargı karşısında hesabını verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

"Hiçbir öğrenciye yapılan baskıyı kabul edemeyiz"-

Bakan Elvan, yine bir gazetecinin "Başbakanımızın, 'Cemaat evlerini boşaltın, size yer vereceğiz' demesi Erzurum'da protesto edildi. Neler söyleyeceksiniz" sorusuna ilişkin, hiçbir öğrenciye baskı yapılmasını kabul edemeyeceklerini kaydederek, "Eğer bu tür kardeşlerimiz, öğrencilerimiz varsa elbette tüm yurtlarımız hazır, hatta misafirhanelerimiz hazır. Sayın başbakanımız bu konuda gereken açıklamaları yaptı. Gerekirse otellerde de barındıracağımızı ifade etti" diye konuştu.

Dün gece 2 ayrı demiryolu kazası yaşandığını anımsatan Elvan, "Bir tanesi Alsancak-Uşak seferini yapan yolcu trenimizin bir araçla çarpışması sonucu Cemil Atalay ve torunu yine Cemil Atalay vefat etti. Maalesef bariyer olmasına rağmen bariyeri aşarak bu araç arkadaşlarımın bana aktardığı kadarıyla söylüyorum böyle bir kazaya neden olmuşlar. Allah rahmet etsin diyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum ancak bu hususla ilgili idari ve adli tahkikat başlatıldı. Eğer herhangi bir tedbirsizlik, herhangi bir yanlış yapılan iş varsa bununla da ilgili gereken yapılacak" dedi.

Taşlıdere-Sivas mevkisinde hemzemin geçitte başka bir kaza daha yaşandığını ve Mükremin Koç ile Halil Girgin'in hayatını kaybettiğini hatırlatan Elvan, ailelerine başsağlığı dileyerek, konuyla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatıldığını vurguladı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı