G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

VALİ ÖZTÜRK REDDİ GERİ GÖNDERDİ

VALİ ÖZTÜRK REDDİ GERİ GÖNDERDİ

VALİ ÖZTÜRK REDDİ GERİ GÖNDERDİ

VALİ ÖZTÜRK REDDİ GERİ GÖNDERDİ 

İl Genel Meclisi, Gelinkaya Köyü?nde yapılması planlanan HES projesi kapsamında regülatör ve santral binasının sulamadan faydalanan çiftçileri mağdur edeceği gerekçesiyle reddetti. Vali Öztürk ise yeniden görüşülmesi için kararı meclise geri gönderdi. Meclis Pazartesi günü kararı yeniden oylayacak.

İl Genel Meclisi geçtiğimiz hafta PAK Enerji firması tarafından Aziziye`ye bağlı Gelinkaya köyü sınırları içerisinde yapmayı planladığı HES Projesini DAPHAN sulaması ishale hattına zarar vereceği gerekçesiyle reddetmişti. Bunun üzerine kararı inceleyen Vali Sebahattin Öztürk, proje kapsamında `suyun sulama da kullanılmayan miktarı ve sulama mevsimi dışındaki atıl durumdan faydalanılabilir ve enerji üretimine katkı  sağlayabilir` gerekçesiyle kararı geri gönderdi. Meclis gündemine gelen HES projesi komisyonlara sevk edildi. Komisyonların incelemesinin ardından konu tekrar meclis gündemine getirilerek yeniden karar verilecek. Vali Sebahattin Öztürk`ün kararı geri göndermesinin ardından proje yapımını reddeden bazı meclis üyelerinin bu kez HES projesi kapsamında yapılması planlanan santral binası ve regülatör yapımına sıcak baktıkları gözlendi.Meclis Üyesi Gültekin Keçeci, " Karar  Meclis iradesinde  bir yanlışlık görülerek geri gönderilmiştir.  Biz yapılacak olan HES`in inşaat alanının imar planı için yer vermedik. Vali bey ise`suyun sulama da kullanılmayan miktarı ve sulama mevsimi dışındaki atıl durumdan faydalanmak ve enerji üretimine katkı sağlamak" gerekçesiyle geri göndermiş.  Sayın Vali daha önce aldığımız kararı kabul etmemiş, yeniden görüşün demiş" dedi.
DAPHAN Ovası Sulama Birliği Başkanı Emrullah Akpunar ise HES`e karşı olmadıklarının altını çizerek, " Biz o bölgeye bir HES projesi yapılmasına karşı değiliz ancak ishale hattına büyük zarar vereceğini söylüyoruz. Kanal şu an 250 bin dönüm araziye 5 bin çiftçimize hizmet veriyor. Biz HES`e karşı çıkmıyoruz  bizim düşüncemiz 12 km olan isale hattının yeniden    teknik bir heyetle elden geçirilmesidir.  Eğer mühendisler buna müsaade ederlerse zaten suyun kullanma hakkı Daphan Ovası Sulama Birliği`ndedir.  Birlik çiftçinin hakkını kullandıktan sonra artan suyu HES`e verecektir. Ama daha çiftçiye su gelmeden  buradaki kanal yıkılmış  olacaktır" diye konuştu. Öte yandan konu tekrar görüşülmek üzere mevzuat ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli