G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Vali Öztürk Yönetiminde İl Koordinasyonu Toplandı

Vali Öztürk Yönetiminde İl Koordinasyonu Toplandı

Vali Öztürk Yönetiminde İl Koordinasyonu Toplandı

VALİ ÖZTÜRK YÖNETİMİNDE İL KOORDİNASYONU TOPLANDI  

Erzurum İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında yapıldı. İl Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve kaymakamlar katıldı.

Toplantının açılış bölümünde konuşan Vali Sebahattin Öztürk, “Malumunuz olduğu üzere İlimizde inşaat mevsimi daha yeni başlamak üzeredir. Bazı kuruluşlarımızın yatırımlarının, bazı kuruluşlarımızın ise ödeneklerinin henüz belli olmadığını görmekteyiz. Bize ulaşan bilgiler doğrultusunda İlimizdeki kamu yatırımlarını şöyle özetleyebiliriz.

 Toplam proje sayısı 648 olup proje tutarı 3 milyar TL’dir. Projelerin program yılı ödeneği 414 milyon TL, gelen ödenek ise 281 milyon TL’dir. Bugüne kadar yapılan harcama tutarı 14 milyon TL olup, nakdi gerçekleşme ise yüzde 5’tir. İnşaat mevsiminin başlayacağı önümüzdeki günlerde yatırımlarımızın istenilen seviyeye ulaşması için tüm imkânların seferber edileceğine ve kuruluş amirlerimizin bu konuda azami gayreti göstereceklerine inanıyorum. Yine ödenek talepleri biran önce yapılıp ihaleler zamanında yapılırsa yatırımlarımızın gerçekleşme oranlarının yükseleceği de aşikârdır.” diye konuştu.


Toplantı ortasında rahatsız olduğunu belirten Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk toplantıdan ayrılırken, toplantı Vali Yardımcısı Mehmet Gök başkanlığında devam etti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı