G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Validen Plastik Çiçek Uyarısı

Validen  Plastik Çiçek  Uyarısı

Validen Plastik Çiçek Uyarısı

85035

Mustafa Kemal Atattürk`ün 23 Temmuz`da yapılan Erzurum Kongresi`ni toplamak için kente gelişinin 95`inci yıldönümü bugün törenlerle kutlandı. Atatürk`ün kente girdiği ilk yer olan İstanbulkapı semtinde temsili Türk bayrağı, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9`uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu tarafından karşılandı. Daha sonra Vali Altıparmak ve yanındakiler İstanbulkapı`dan Havuzbaşı`na kadar yürüdü. Atürük Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından halk oyunları ekibi `bar` tuttu.

Başkan Sekmen`in günün önemini belirtren konuşmasının ardından Atatürk`ün kongre süresince kaldığı Mumcu Mahallesi`ndeki Atatürk Evi ziyaret edildi.

Vali Ahmet Altıparmak protokol ile birlikte 3 katlı olan Atatürk Evi`ni gezerken yatak odasındaki plastik çiçekleri gördü. Atatürk`ün yatağının başında bulunan konsol üzerindeki yapma çiçeklerden rahatsızlık duyan Vali Altıparmak, Müze Müdürü Mustafa Erkmen`den bu çiçeklerin kaldırılmasını yerine o döneme ait objelerin konulmasını istedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı