G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

VANLI MATBAACILAR TÜRKİYE´DE BİR İLKE İMZA ATTI

VANLI MATBAACILAR TÜRKİYE´DE BİR İLKE İMZA ATTI

Matbaacılar, küçük yaştakiler için davetiye basmama kararı aldı!

 

 

Van´da bulunan 20 dolayındaki matbaa yetkilisi önceki akşam Urartu Otel´de, 2014 yılından bu yana 18 yaş altı evliliklere karşı kampanya yürüten Yaka-Koop tarafından verilen yemekte bir araya geldi.

Şimdiye kadar kampanyaya destek veren muhtar, imam, lokantacı, kuaför ve terzilerin de katıldığı yemekte, Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra matbaacılar adına konuşan Ercan Demirci, matbaacılar olarak küçük yaşta evlenenlere düğün davetiyesi basmayarak kampanyaya destek vereceklerini söyledi. 

Siparişleri verenlerin ebeveynler olacağı için, evlenenlerin yaşı konusunda bilgi sahibi olmalarının zor olacağını belirten Demirci, ?Bizim terziler, lokantacılar, muhtarlar gibi yaşlarını öğrenme şansımız çok düşük, ama yaşlarını öğrendiklerimizle ilgili de gerekeni yapacağımız sözünü veriyoruz. Yaşı küçük olanlara davetiye basmayacağız. Afişleri işyerlerimize asmamız bile bir etki edecektir.? dedi.

Vanlı Matbaacıların almış oldukları bu Flaş karara Erzurumlu Matbaacıların´da şehrimizde destek vermesini isteyen vatandaşlar, Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca´yı göreve davet ettiler. Erzurum Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca´nın bir an evvel kamuoyu´na alacakları kararı duyurmalarını istediler. 



  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli