G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Vekil ailerine de dokunulmazlık geliyor

Vekil ailerine de dokunulmazlık geliyor

Vekil ailerine de dokunulmazlık geliyor

2Vekillerin eş ve çocuklarına da dokunulmazlık geliyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek milletvekillerin özlük haklarını düzenleyen yasa tasarısını Meclis Başkanlığına sundu.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığına sunulan bir kanun teklifi ile 3 bin eski milletvekili ile eş ve 25 yaşına kadar olan çocuklarına ?Dokunulmazlık statüsü? olan diplomatik pasaport verilecek.
Bu düzenleme yaklaşık 10 bin kişiyi kapsıyor. Eski milletvekilleri ayrıca harçtan muaf silah da alarak taşıyabilecekler. Bu silahlar için verilecek ruhsatlarda süre kaydı da olmayacak.
KIRMIZI PASAPORT SİYAH OLDU
Diplomatik pasaport halen sadece mevcut milletvekillerine veriliyor. Eski vekiller ile eş ve çocukları ise ?Yeşil Pasaport? alabiliyor. Değişiklik yürürlüğe girerse eski vekiller ile eş ve 25 yaşına kadar olan çocuklarına diplomatik olarak bilinen ve daha önce ?Kırmızı? renkli olan şimdi ise ?Siyah? renkli olarak değiştirilen diplomatik pasaport verilecek.
30 BİN LİRA YOLLUK HAZIRLIĞI
Kanun teklifinin Plan Bütçe Komisyonu ve Genel Kurulda görüşülmesi sırasında vekiller yeni haklar elde etmek için de hazırlık yapıyor.
Hazırlanacak bir önerge ile milletvekillerine yılda 2 kez ve 2 maaş tutarında ?Yolluk? verilmesi planlanıyor. Yurt içi yol harcamaları için verilmesi öngörülen bu yolluk bugün için 30 bin lira tutuyor.
merhabahaber.com


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli