G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YAKLAŞIK 40 ÇOCUK KARDENİZ GEZİSİNE ÇIKATILAR

YAKLAŞIK 40 ÇOCUK KARDENİZ GEZİSİNE ÇIKATILAR

YAKLAŞIK 40 ÇOCUK KARDENİZ GEZİSİNE ÇIKATILAR

YAKLAŞIK 40 ÇOCUK KARDENİZ GEZİSİNE ÇIKATILAR
Erzurum Valiliği tarafından hayata geçirilen Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi (ÇODEM) Projesi kapsamında yaklaşık 40 çocuk, Karadeniz gezisine çıkarıldı.

Erzurum Valiliği tarafından hayata geçirilen Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi (ÇODEM) Projesi kapsamında yaklaşık 40 çocuk, Karadeniz gezisine çıkarıldı. Çocukların Bayburt`tan başlayacak olan Karadeniz gezisi, Gümüşhane, Giresun, Sinop ve Samsun illerini kapsayacak.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksek Okulu Polis Araştırmaları Merkezi tarafından yürütülen ÇODEM Projesi, daha önce Erzurum dışına hiç çıkmamış 40 çocuğa Karadeniz`in kapılarını açtı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi (ÇODEM) Koordinatörü Abdullah Abkin Zafer, Gümüşhane, Giresun, Bayburt, Sinop ve Samsun illerini kapsayan gezinin, çocukların sosyal yönden gelişmelerine olanak sağlayacağını düşündüklerini söyledi.8 Temmuz`da başlayacak olan gezinin Bayburt`tan başlayacağını, ardından Gümüşhane, Giresun, Samsun ve Sinop illerine gidileceğini kaydeden Zafer, gidilecek olan illerde il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin nezaretinde çeşitli etkinliklerde bulunulacağını ifade etti. ÇODEM`de eğitim alan 139 çocuk bulunduğunu, bunların arasından 40 kişiyi belirleyerek söz konusu geziye dahil ettiklerini anlatan Zafer, "Çocuklarımızın tespitini yaparken daha önce Erzurum dışına hiç çıkmamış olanlar arasında tercih yaptık. Proje kapsamında diğer çocuklarımızı da, ilerleyen dönemlerde farklı gezi ve seyahat programlarına dahil edeceğiz." şeklinde konuştu.

Koordinatör Abdullah Abkin Zafer, ÇODEM hakkında bilgiler de verdi. ÇODEM`in sokakta çalışan çocukların topluma entegrasyonu projesi olduğunu belirterek, projenin Erzurum Valiliği tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlandığını söyledi. Projenin tamamen gönüllük esasına dayalı olduğunu ifade eden Zafer, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından, sokakta çalıştığı tespit edilen 200 çocuğa ve ailelerine daha önce anketler uyguladıklarını hatırlattı. Anketin sonucunda sokakta hurda toplayan, mendil ve çeşitli malzemeler satan çocukların ailelerinin eğitim seviyelerinin düşük, ekonomik durumlarının da kötü olduğunu tespit ettiklerini anlatan Zafer, "ÇODEM`de çalışan sosyal hizmet uzmanımız ve beraberindekiler, bu çocukların tümünün evine gitti ve ailelerle birebir görüştü. Sokakta çalışan çocukların çoğunun babası terk etmiş ve annesi ile zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyorlar." dedi. 
ÇODEM çerçevesinde çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceklerini anlatan Zafer, Karadeniz gezisinin ardından yeni etkinlikler için kolları sıvayacaklarını sözlerine ekledi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı