G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YAPTIĞI EYLEMLE 10 GÜNLÜK SÜRE VERİLİDİ

YAPTIĞI EYLEMLE 10 GÜNLÜK SÜRE VERİLİDİ

YAPTIĞI EYLEMLE 10 GÜNLÜK SÜRE VERİLİDİ

YAPTIĞI EYLEMLE 10 GÜNLÜK SÜRE VERİLİDİ

Palandöken Belediyesi?nin kentsel dönüşüm kapsamında evini yıkmak istemesine öfkelenen vatandaş, eşi ve 9 çocuğuyla birlikte silahlı direniş yaptı.

?Yaklaşanı vururum? tehdidi

PALANDÖKEN Belediyesi?nin kayakla atlama kulesinin çevresinde başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları doğrultusunda yıkılması kararlaştırılan son evde, silahlı direniş yaşandı. Harput Mahallesi`nde 9 çocuk babası Kerem Akan?a ait evi yıkmaya giden belediye ekipleri ve polis, ummadığı bir direnişle karşılaştı. Kerem Akan ailesi ile birlikte kendini eve kapatttı ve pencereden dışarı çıkardığı av tüfeğini gösterip, "Yaklaşanı vururum? tehdidi savurdu.

 

 

Belediye 10 gün süre verdi

BÖLGEYE özel hareket başta olmak üzere yaklaşık 150 polis ve panzerler gönderildi. Evin dört bir tarafını kuşatan polis çevrede kuş uçurtmadı. Akan kepçelerin evine doğru gitmesine üzerine havaya ateş açarak yıkım ekibini geri püskürttü. Tablacılık yaparak geçimini sağlayan Kerem Akan`ın eyleminden vazgeçmeyeceğini anlayan belediye yetkilileri 10 gün müsade edeceklerini söyledi. Bunun üzerine Kerem Akan belediye yetkilileri ile bir anlaşma imzaladıktan sonra tüfeği ile birlikte polise teslim oldu. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu