G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YARIŞMALAR NEFES KESİYOR

YARIŞMALAR NEFES KESİYOR

YARIŞMALAR NEFES KESİYOR

YARIŞMALAR NEFES KESİYOR 

25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) dün düzenlenen kayaklı koşu, curling, serbest stil kayağı, buz hokeyi, kuzey kombine, kısa mesafeli sürat pateni ve kayaklı atlama yarışlarıyla start aldı. Çekişmeli geçen müsabakalar nefes kesti.

Erzurum Arena Stadyumunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve 10 bakanın katılımıyla gerçekleşen resmi açılış töreninin ardından bugün sabah itibariyle müsabaka programları gerçekleşmeye başladı. UNIVERSİADE`nin ilk gününde sporcular kayaklı koşu, curling, serbest stil kayağı, buz hokeyi, kuzey kombine, kısa mesafeli sürat pateni ve kayaklı atlama yarışlarında kıyasıya mücadele ettiler.

TÜRKİYE 153 SPORCUYLA 
UNIVERSIADE`DE

Türkiye, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına 11 branşta, 74`ü bayan olmak üzere toplam 153 sporcuyla katılıyor.
Erzurum`un ev sahipliğinde, başlayan ve 06 Şubat tarihinde sona erecek olan UNIVERSIADE`de Türkiye, alp disiplini, biathlon, buz hokeyi, curling, kayakla atlama, kayaklı koşu, kuzey kombine, snowboard, serbest stil kayak, artistik paten ve sürat pateni olmak üzere bütün branşlarda mücadele edecek. Toplam 153 sporcunun 74`ünü bayan, 79`unu ise erkek sporcular oluşturuyor.
Bireysel sporlarda en fazla sporcu 18 ile snowboard da yer alırken, Türkiye`nin kuzey kombinede 1 milli sporcusu bulunuyor. Kayakla atlama ve kuzey kombinede bayan sporcu yarışmıyor.
Alp disiplini Konaklı Kayak Merkezi`nde, kayaklı koşu, kuzey kombine ve biatlon Kandilli Kayak Merkezi`nde, kayakla atlama Kiremitlik Tepe Tesisleri`nde, serbest stil kayak ve snowboard Palandöken Kayak Merkezi`nde, sürat pateni Palandöken`deki buz salonlarında, buz hokeyi Cemal Gürsel mevkisindeki buz salonlarında, artistik paten Yenişehir`deki buz salonunda, curling ise Türkiye`nin ilk curling salonunda yapılıyor.

ABD?YE TÜRK ANTRENÖR

25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları`nda Amerika Kız Buz Hokey Takımı`nın Türk Antrenörü Fahri Paslı, boynundan ay yıldızlı kolyeyi çıkartmıyor. 10 yıldır Amerika`da hokey antrenörlüğü yapan Türk Antrenör, buz hokeyinin Türkiye`de iyi bir geleceği olduğunu vurguladı.
Erzurum`da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları renkli görüntülere sahne alırken oyunların ikinci gününde karşı karşıya gelen Amerika ve Türk kızlar buz hokeyi takımları kıyasıya mücadele etti. 3 periyot halinde gerçekleşen müsabaka da Amerika Türkiye`yi 14-0 mağlup etti. Öte yandan Amerika Buz Hokeyi Kız Takımı`nda 10 yıldır antrenörlük yapan Türk Hokeyci Fahri Paslı, rakip bir takımda da olsa Türkiye`ye gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi Müsabakaların ardından İHA
kameralarına konuşan Antrenör Paslı, buz hokeyine Türkiye`de başladığını belirterek, kendini daha da geliştirdikten sonra bu spora Amerika`da devam ettiğini söyledi. Şu an Amerika Buz Hokeyi Takımı`nda görev yaptığını vurgulayan Türk Antrenör; " Oyunlar vesilesi ile ülkeme gelme fırsatı buldum. Hokey sporunun Türkiye`de gelişmesi için kitap yazdım. Ancak yurt dışında kendimi geliştirdim. Bugün Amerikan Takımı ülkemin takımı ile karşılaştım. Ne kadar da profesyonel davranmak istesem, Türk Takımı`nın kaybetmesine üzüldüm?diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu