G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Yaşlılar el üstünde tutulacak

Yaşlılar el üstünde tutulacak

Sayıları ve ihtiyaçları her geçen gün artan yaşlılara yönelik evde bakım hizmetleri geliştirilecek.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye`de sayısı 6 milyonu aşan yaşlılara yönelik yeni sosyal destek programlarını uygulamak için düğmeye bastı. 5 yıllık eylem planı hazırlayan bakanlık, evde bakım hizmetleri arasında yer alan tıbbi takip ve tedavi, evde yardım, ev idaresi, telefonla takip, eve hazır yemek servisi, bakım ve onarım gibi hizmetlerin sigorta kapsamına alınmasını hedefliyor.  2020 yılına kadar uygulanacak yeni Türkiye Sağlıklı Yaşlanma Eylem 

Planı`nda yer alan hedefler şöyle:
Evde izlem ve bakım hizmet modeli, ülke geneline yayılacak. Evde bakım hizmeti içinde yer alan tıbbi takip ve tedavi, evde yardım, ev idaresi, telefonla takip, hazır yemek servisi, bakım ve onarım gibi hizmetler sigorta ödemeleri kapsamına alınacak. "Alo yardım ve danışmanlık hattı" kurularak yaşlılara tüm alanlarda yardım, danışmanlık ve yönlendirme hizmetleri ücretsiz sunulacak.  Ev ve kurumlarda kalan yaşlılara yönelik elektronik ikaz ya da yardım cihazları ile ulaşabilecekleri acil çağrı merkezi oluşturulacak. Sağlık personeli yetiştiren eğitim kurumlarının müfredat programlarına yaşlıların sağlık ve bakım hizmetleri dersi konulacak.  Bu eğitimler akredite edilmiş bir kurul tarafından denetlenecek. Yerel yönetimler de, yaşlılara yönelik mobil ekipler kurulacak.  İlaç dağıtımı, yemek servisi ve sosyal aktivite gibi hizmetler bu ekipler aracılığı ile verilecek. Polikliniklerde yaşlılara randevuda kolaylık sağlanacak, onlara bekleme koltukları ayrılacak.   Yaşlılara hizmet veren poliklinikler, giriş katlarda yer alacak.  Yaşlılara özel odada muayenede ve tetkikte öncelik tanınacak.

Yücel Kayaoğlu/ANKARA



Bakan Akdağ´dan Personel müjdesi.

Sağlık Bakanlığı 20 bin´e yakın sağlık personeli alımı yapacak.

OHAL kararnamesiyle kapatılan sağlık kuruluşları

Olağanüstü Hal kapsamında alınan önleme ilişkin kanun hükmünde kararnameyle 35 sağlık kuruluşu kapatıldı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu Tarih verdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili tasarının bir ay içerisinde Meclis´e geleceğini söyledi.

112 Acil Komuta Merkezi´ne çevre düzenlemesi

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü´ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi´ne çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları yapıldı.

20´ye yakın felç hastası kurtarıldı..

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji ve Kardiyoloji Ana Bilim dalları tarafından Erzurum´da yeni uygulanmaya başlattı..

  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false