G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YAZ AYLARINDA TOPLU TAŞIMACILIK SIKINTI ÇEKİYOR

YAZ AYLARINDA TOPLU TAŞIMACILIK SIKINTI ÇEKİYOR

YAZ AYLARINDA TOPLU TAŞIMACILIK SIKINTI ÇEKİYOR

YAZ AYLARINDA TOPLU TAŞIMACILIK SIKINTI ÇEKİYOR

Erzurum`da yaz mevsimlerinin en büyük sorunu olarak değerlendirilen ekonomik durgunluk, toplu ulaşım sektöründe de kendini gösterdi. Yaz tatili nedeniyle yolcu yoğunluğunun neredeyse yarı yarıya düştüğü Erzurum`da, 20 adet halk otobüsü zorunlu olarak inzivaya çekildi.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, şehir merkezinde toplu ulaşım hizmeti veren 135 otobüs bulunduğunu belirterek, yaz mevsimi dolayısıyla düşen yolcu sayısının, otobüsleri de iş yapamaz hale soktuğunu kaydetti. Özkan "Üniversite öğrencisinin şehrimizden ayrılmasından ötürü işlerimizde büyük ölçüde düşüş oldu. Derneğimize bağlı olarak faaliyet gösteren 135 aracımız bulunuyor. Bunlardan 20`si, iş olmamasından dolayı çalıştırılamıyor. Çalışan araçlarımız da, çoğu zaman boş sefer atıyor. Yolcu sayısının düşmesi bizleri de çok kötü etkiledi. Şuanda yolcunun en çok yoğun hatlarımız Yenişehir ve Yıldızkent hatları.Üniversite hattına çalışan otobüslerimizin birçoğu boş gidip, boş dönüyor. Durum böyle olunca, bizler de mecburen seferlerde ve güzergahlarda bir düzenlemeye giderek, 20 aracı dinlenmeye aldık." ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ERZURUM`DAN AYRILINCA OTOBÜSLER BOŞ KALDI?
Seferden çektikleri araçların genellikle G1, G3, K2, K3 ve B6 hatlarına ait olduğunu, diğer hatlardan da, yolcu yoğunluğuna göre araç çektiklerini anlatan Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, "Bu hatlarda çalışan otobüslerimiz, genellikle üniversite öğrencilerini taşıyorlar. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu da Erzurum`dan ayrıldığı için sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. Boş yere mazot yakmaktansa, en iyisi sefer sayı ve saatlerinde düzenlemeye gitmek oldu." diye konuştu. 
Durgunluğun Ağustos ayına kadar devam edeceğini, Ağustos ayında başlayacak olan Ramazan ayı dolayısıyla kısmi de olsa yolcu taşımacılığında canlanma yaşanacağını dile getiren Başkan Özkan, "Seferlerde nasıl bir planlama yapacağımızı önümüzdeki günlerde yapacağımız kapsamlı bir toplantıda ele alacağız. Toplu Ulaşım Müdürlüğü ile birlikte yapacağımız bu toplantıda, sefer saatleri ve güzergahlar yeniden gözden geçirilecek. Ramazan ayındaki seferlerin nasıl tanzim edileceği ve kaça kadar ulaşım hizmeti verileceğine bu toplantıda karar vereceğiz." şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu