G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YENİ CADDE`NİN İSMİ RECEP AKDAĞ MI?

YENİ CADDE`NİN İSMİ RECEP AKDAĞ MI?

YENİ CADDE`NİN İSMİ RECEP AKDAĞ MI?

YENİ CADDE`NİN İSMİ RECEP AKDAĞ MI?

Yakutiye Belediyesi tarfından yürütülen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Cumhuriyet Caddesi`ne paralel yeni bir cadde açılıyor.
    Belediye Başkanı Ali Korkut, açıklamasında, kentteki trafiği hafifletmek ve Erzurumlular için yeni yaşam alanları oluşturmak istediklerini ifade etti. Korkut, ?Caddenin ismi henüz belli değil ancak, isim belirlemek için anket başlattık.? dedi.
    Başkan Ali Korkut, Erzurum?un son yıllarda muazzam bir gelişme gösterdiğini kaydederek, buna ayak uydurabilmek için kente ikinci bir cadde kurduklarını açıkladı. Korkut, amaçlarının, Cumhuriyet Caddesi`ndeki yükü hafifletmek ve insanların rahat hareket edebilmesini sağlamak olduğunu anlattı.
    Caddenin uzunluğunun 2 kilometre olduğunu ifade eden Korkut, genişliğinin ise 25 metre olduğunu söyledi. Yapımına devam edilen cadde, Erzurum?un birçok önemli merkezini de birbirine bağlayacak. Şehir trafiğine soluk getirecek yol; Aliravi Caddesi, Yakutiye Bulvarı, Kırmacı Mahallesi, Rabiahatun ve Hasanibasri Mahallesi`ni geçerek, Karskapı Mahallesi?ne kadar uzanacak. Korkut, yeni caddenin kente yeni bir hava katacağını aktardı. Korkut, caddenin tamamlanması için 435 konut istimlak edildiğini, yaklaşık 13 mliyon lira harcanığını söyledi.
    Yeni cadde için son sözü Erzurumlular söyleyecek. Cadde için önerilen isimler arasında Selçuklu ve Recep Akdağ öne çıkıyor. Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, yolun ismi için vatandaşların görüşüne başvurduklarını dile getirdi. Yapılan yatırımda halkın da söz sahibi olmasını istediklerini açıklayan Korkut, ?Geri dönüşler alıyoruz, bundan dolayı da çok memnunuz, halkımız sokağına, caddesine sahip çıkıyor.? şeklinde konuştu. Halkla istişare yönteminin önemine değinen Korkut, halkın beğendiği ve benimsediği işlerin kalıcılığının arttığını aktardı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false