G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Yeni Eğitim Sistemine Büyük Destek

Yeni Eğitim Sistemine Büyük Destek

Yeni Eğitim Sistemine Büyük Destek

YENİ EĞİTİM SİSTEMİNE BÜYÜK DESTEK

Erzurum’da Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören Gençlik ve Demokrasi Topluluğu ile Kariyer Topluluğu üyesi bir grup öğrenci 4+4+4 şeklindeki yürürlüğe konulmak istenen yeni eğitim sistemine destek verdiler. 

Atatürk Üniversitesi kampusü içerisinde bulunan Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi önünde biraraya gelen öğrenciler basın açıklaması yaptılar.


Yapılan açıklamada şöyle denildi:

” Okul öncesinden, master ve doktora eğitimine kadar her türlü eğitim içeriği öğrenci ilgi ve ihtiyaçlarına uygun olarak yaşam boyu öğrenme ilkesine paralel bir şekilde düzenlenmelidir. Bu açıdan geçilmesi düşünülen yeni eğitim sitemini iyi bir başlangıç, olumlu bir adım olarak görüyor ama içeriğinin bilimin aydınlığında özgürlükler paralelinde daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizde atılan her olumlu adımın karşısında genetik olarak muhalefet gösteren hiçbir mantıklı tez ileri sürmeden müzmin muhalefet anlayışıyla hareket eden bir yapının varlığı herkesin malumu.

Fakat bizler son derece eminiz ki atılan bu iyi niyetli adımlardan ve ortaya konulan bu güzel gelişmelerden, kendileri olmasa bile çocukları faydalanacak, bu muhalif yapının tam tersine gelecek nesiller bu çağdaş uygulamalardan son derece memnun kalacak. Son olarak meslek okullarının önünü açan, öğrenciye alan tercihi imkanı veren, herkese her aşamada alan değiştirme imkanı sunan yasa teklifini üniversite öğrencileri olarak destekliyor, teklifin biran önce kabul edilerek yasalaşmasını umuyoruz”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı