G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YENİ YAPILANDIRMADA VERGİ BORÇLARINA AF YOK

YENİ YAPILANDIRMADA VERGİ BORÇLARINA AF YOK

YENİ YAPILANDIRMADA VERGİ BORÇLARINA AF YOK

YENİ YAPILANDIRMADA VERGİ BORÇLARINA AF YOK 

Hükümetin vergi ve SSK prim borcu bulunan mükelleflere yönelik olarak uygulamaya sokacağını açıkladığı yeniden yapılandırma sistemi, her iki kurumda da tahsilâtları durma noktasına getirdi. Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, borçlarda yeniden yapılandırmaya gidileceğinin açıklanmasıyla birlikte tahsilat oranlarının düşüş kaydettiğini bildirdi.

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, hükümetin borçların yeniden yapılandırılması yönünde yürürlüğe koymaya hazırlandığı uygulamanın, ilk etkisini daha başlamadan gösterdiğini söyledi. Poyraz, ?Bilindiği üzere son bir aydır vergi borçlarının yeniden yapılandırılması konusu yoğun bir biçimde kamuoyunun gündemine girmiştir. Bu konuda ilgili bakanlıkların değişik açıklamaları olmuştur. Bu açıklamalardan anlaşılan; yeniden yapılandırmanın kesinlikle bir af olmayacağı şeklindedir. Yani vergi borcu aslında herhangi bir indirim söz konusu olmayacak, gecikme faizlerinde kısmi indirimler yapılarak, borç uzun vadeli taksitlendirilecektir.? diye konuştu.

Bu yöndeki açıklamalara rağmen mükelleflerin bir af beklentisi içerisine girdiğini, geçmiş borçlar bir yana, cari dönem borçlarını bile ödememeye başladıklarını vurgulayan Yunus Poyraz, bu beklentinin kendisini tahsilat oranlarında da gösterdiğini ifade etti. Son zamanlarda tahsilat oranlarının düşüş kaydettiğini belirten Poyraz, mükelleflere yönelik olarak yaptığı çağrıyı yineledi. Poyraz, ?Yeniden yapılandırma uygulaması geçmiş dönem borçları için geçerli kılınacak. Bu nedenle mükelleflerimiz cari dönem borçlarıyla ilgili olarak herhangi bir beklenti içerisine girmesinler. Yasal yaptırımlarla karşılaşmamak ve gecikme faiziyle muhatap olmamak için bulunduğumuz dönemlere ait vergi borçlarını mutlaka ödesinler.? ifadelerini kullandı.

 

VERGİ BORCU BULUNAN MÜKELLEFLERİN BANKA HESAPLARINDAKİ BLOKE KALDIRILDI

Öte yandan vergi borcu olan mükelleflerden tahsilat yapabilmek adına, Borçlar Kanunu çerçevesinde banka hesaplarına bloke koyma şeklinde bir uygulamanın yürütüldüğünü hatırlatan Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, ?Vergi borçlarını ödemeyen mükelleflerimizin banka hesaplarına bloke koydurtarak, tahsilat yoluna gidilmesi şeklinde bir uygulama yürütülüyordu. Bu uygulama Erzurum?da da yürütüldü. Ancak şu an itibariyle mükelleflerin banka hesaplarında bloke bulunmamaktadır. Çünkü yeniden yapılandırma adı altında bir uygulama öncesi hazırlık yürütülmektedir. Biz de bu uygulamanın şartlarını ve yürürlüğe gireceği günü büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz.? dedi.

Yunus Poyraz, ?Mükelleflerimizin, bu ay ya da en geç önümüzdeki ay yürürlüğe sokulacak olan yeniden yapılandırma sisteminden azami ölçüde istifade edebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Şu an itibariyle kesinlik kazanmış bir bilgi olmadığı gibi, yapılandırmanın hangi dönemleri kapsayacağını da bilmiyoruz.? şeklinde konuştu.  



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 12.7 ° / -0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.4 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı