G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YGS açıklandı dersane şov başladı

YGS açıklandı dersane şov başladı

YGS açıklandı dersane şov başladı

Dersane sistemi çocukları yarış atına çeviriyor, aileleri sömürüyor, pörsümüş beyinler yetiştiriyor. Yeter ki cemaat hükmünü sürdürebilsin; beyin yıkamaya, taraftar bulmaya, insanları ayrıştırmaya devam..

HER YIL VELİNİN CEBİNDEN 6 MİLYAR LİRA ÇIKIYOR

Vatandaşın cebine göz diken dershane sistemi adeta para basıyor. Her yıl velinin cebinden 6 milyar lira alınıyor. Dershaneci, sadece velileri değil, çalıştırdığı öğretmenleri de sömürüyor.

Öğrencilerin yaşadığı üniversite sınav heyecanının yanı sıra, veliler de bütçe sınavı veriyor. Veliler, sınav yarışında çocuklarının daha iyi dereceler elde edebilmesi için ellerindeki tüm imkanları seferber ediyor. Velilerin bu zaafını kullanan dershane sistemi ise cebini doldurmakla meşgul. Meclis'te kabul edilen yasal düzenleme ile okula dönüşecek olan dershaneler bugüne kadar birer darphane gibi çalıştı. Bir veli, lise sona kadar sadece dershane için 118 bin liraya kadar para ödüyor. Velilerden dershanecilerin cebine giden yıllık para miktarı ise 6 milyar lirayı buluyor. Dershanelerde öğrenim gören öğrenci sayısı ise 1.5 milyonu buluyor.

ÖĞRENCİ SÖMÜRÜLÜYOR ÖĞRETMEN SÖMÜRÜLÜYOR

Serbest rekabet koşulları içerisinde dershaneler ücretlerini kendileri belirliyor. Ayrıca bazı dershaneler de kime, ne tutturursak mantığı ile veliyi bezdiriyor. Türkiye'nin ücra köşelerinde üniversiteye hazırlanan bir öğrenci için bin lira yıllık ücret alan da var, 20 bin lira ücret alan dershaneler de var. Haklarını alamayan öğretmenler ise sistem içinde eziliyor. Çoğu kayıtsız ve düşük ücretlerle çalıştırılıyor.

2 MİLYAR DOLARLIK BİR RANT VAR

Bu yıl üniversite sınavına girmek için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'ne 2 milyon 86 bin 87 kişi başvuru yaptı. Üniversite sınavına giren öğrencilerin 3'te 1'inin dershaneye gittiği belirtiliyor. Üniversite sınavına girecek bir öğrencinin yıllık ortalama 3 bin lira dershane ücreti ödemesi gerekiyor. Yani 695 bin üniversiteye hazırlanan öğrenci, dershanelere ortalama 2 milyar 85 bin lira ödüyor.

MEMLEKETİN SÜPER BEYİNLERİ İĞDİŞ EDİLİYOR

Ücretsiz deneme sınavlarıyla bu ülkenin süper beyinlerini avlıyorlar. Türkiye'nin zeki çocuklarına ücretsiz dersane/özel ders imkanı sunuyorlar. Bu hizmetin sponsorluğu da çocukları vasat bir zekaya sahip ailelere yükleniyor. 

160 ÜLKEDE 340 OKUL VAR TEK BİR ULUSLARARASI BAŞARI YOK

Türkiye'nin süper beyinleri Cemaat idealleri doğrultusunda dünyanın en ücra köşelerinde kime neye hizmet ettiği bilinmeyen okullarda heba ediliyor. Türkçe Olimpiyatları ile de 'başarılarını' görüyoruz. Horon tepen kara Afrikalılar, Ahmet Kaya taklidi yapan Pakistanlı çocukalar. Tek bir bilimsel bir başarı yok. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false