G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Youtube´daki çocuk kanalları Sanıldığı Kadar Masum Değil!

Youtube´daki çocuk kanalları Sanıldığı Kadar Masum Değil!

Video paylaşım sitesi Youtube´da yer alan çocuk kanalları, Youtube tarafından alınan ani bir kararla kapatıldı

Milyonlarca izleyicisiyle video paylaşım sitesi Youtube´da en çok izlenilenler sıralamasında yer alan ?çocuk kanalları´ oluşturdukları içeriklerini çocuklara yararlı olup-olmadığını konusunda eleştirilere maruz kalıyor. Youtube yönetiminin ?çocuk kanallarını´ kapatma kararı alması çocuklara yönelik içeriklerin bir nebze azalmasına sebep olsa da çok izlenen içerikler farklı isimlerle tekrar, tekrar yükleniyor.

Çocuklar için oluşturulan Youtube içeriklerini değerlendiren Uzmanlar, ?Çocukların bilgi çağında internete erişebildikleri cihazlarla ilişkileri kısıtlı olmalı. Kesinlikle ebeveyn kontrolünde, kısa sürelerde ve yasaklı sitelere girişleri engellenmiş olmalı? ifadelerini kullandılar.

"YOUTUBE İÇERİKLERİ GÜVENLİ DEĞİL"

Video paylaşım sitesi Youtube´da yayınlanan içeriklerin çocuklar için güvenli olmadığını savunan Uzmanlar, ?Youtube gibi erişilebilirliği kolay, bilgi paylaşımı için herhangi bir uzmanlık ya da ehliyet gerektirmeyen sitelerin içerikleri genellikle güvenli değil? ifadelerini kullandılar.

"ÇOCUĞUN İNTERNET İLE İLİŞKİSİ KONTROLLÜ OLMALI"

Çocukların internet ile olan ilişkisinde ?ebeveyn kontrolünün´ önemini vurgulayan Uzmanlar, ?Çocukların çevresi dijital bir dünya ile dolu. Direk olmasa bile dolaylı olarak çocuk buna maruz kalıyor. Bu yüzden bu teknolojik aletlerle çocuğun maruz kaldığı sürenin kontrollü olması gerek. Eğer kontrol altına alınmaz ise dikkat dağınıklığı, odaklanma, daha da kötüsü gerçeklikle ilişkisini kesen sürekli oyun veya film bağımlısı çocuklar olarak büyüyorlar. Bu da onların gerçeklikle olan bağlarında zedelenmeye neden oluyor. Böyle büyüyen çocuklar sosyal ilişkilerinde problemli, çevresindekilere her şeyi kendi istediği gibi kabul ettirmeye çalışan, empati becerisinden eksik yetişkinler oluyorlar? şeklinde konuştular.



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı