G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Yücel Karakaya Bu Soruyu Cevaplamalı

Yücel Karakaya Bu Soruyu Cevaplamalı

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya Bu Soruyu Cevaplamalı! FİŞ VERİYORLAR MI?

 

 

Erzurum´da şehir içi toplu ulaşımda kullanılan taksilerin müşterilerine fiş verip vermediği konusunda son dönemde tartışmalar alevlendi.

Erzurum´da toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılan taksi ve benzeri taşıtlarda müşterilere ödedikleri ücret karşılığında fiş verilmediği iddia ediliyor.

Fiş veriyorlar mı?

Erzurum´da şehir içi toplu ulaşımda kullanılan taksilerin müşterilerine fiş verip vermediği konusunda son dönemde tartışmalar alevlendi. Taksi sürücüsü kadar fiş talep etmeyen yolcunun da yasal zorunluluğunun bulunduğu uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

HEM TAŞIT SAHİBİ HEM DE TÜKETİCİNİN SORUMLULUĞU VAR

Erzurum´da taksileri her gün binlerce kişi kullanıyor. Çoğu da fiş almıyor. Ancak bazı şirketler çalışanlarının taksi kullanmasını ve harcadığı tutarı göstermesi için taksi fişi istiyor. Ancak taksici müşteriye boş fiş veriyor. Gerçek fiş ile kopyası arasında fark olabiliyor. Burada denetim yok. Hem şirket hem de devlet kayba uğrayabiliyor. Fişlerin kopyası kontrol edildiğinde ise gerçek ortaya çıkıyor. Hem fişi kesene hem de hem de alana parasal ceza uygulanıyor. Ayrıca ticari evrakta tahribattan dolayı da adli ceza risklerini de içermekte.

Yücel Karakaya Bu Soruyu Cevaplamalı

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya´nın Taksici esnafı hakkında tartışmalara neden olan Fiş verip vermedikleri konusunda önce detaylı bir araştırma yapmaya gerek taksici esnafını gerekse vatandaşları uyarıcı açıklamalar yaparak bu tür tartışmalara son vermeye davet ediyoruz.



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı