G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YURTLAR OYUNLAR KÖYÜ OLARAK DÜZENLENECEK

YURTLAR OYUNLAR KÖYÜ OLARAK DÜZENLENECEK

YURTLAR OYUNLAR KÖYÜ OLARAK DÜZENLENECEK

 

YURTLAR OYUNLAR KÖYÜ OLARAK DÜZENLENECEK

Atatürk Üniversitesi`nde `Oyunlar Köyü`ne dönüştürülecek yurtlar boşaltıldı, okullar tatile girdi.

Atatürk Üniversitesindeki fakülte ve yüksekokullarda okuyan öğrencilerin, Erzurum`da yapılacak olan 25`inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nedeniyle uzun tatili başladı. Öğrenci yurtları `Oyunlar Köyü` olarak düzenleneceği için hızlandırılmış öğrenim gören öğrenciler, iki aylık tatilin ardından ders başı yapacak. Erzurum`da 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında Dünya Üniversiteler Kış Oyunları yapılacak. Kış Oyunları için 58 ülkeden katılacak 3 bin aşkın üniversiteli için Atatürk Üniversitesi kampusundaki Kredi Yurtlar Kurumu`na ait öğrenci yurtları `oyunlar köyü` olarak düzenlenecek.

 Yurt-Kur`a ait 11 blok, bin 252 oda ve 3 bin 700 kişi kapasiteli yurtların hazırlabilmesi için Atatürk Üniversitesindeki fakülte ve yüksekokullar 17 Aralık`ta tatile başladı. Geçen haftayı sınavlara girerek geçiren öğrenciler, 2 ayı aşkın bir süre tatil yapacak. Atatürk Üniversitesi`nde bahar yarı yılı dersleri ise 28 Şubat 2011`de başlayacak. 2010- 2011 öğretim yılına 20 Eylül`de başlayan Atatürk Üniversitesi`nde kış Oyunları nedeniyle hafta sonları bile ders yapıldı.

 

 

 

 

?BU İŞİ BAŞARACAĞIZ?

 

Atatürk Üniversitesinin 43 bini örgün öğretimde olmak üzere 60 bin`in üzerinde öğrencisi bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, bu özverilerinden dolayı öğrenci ve öğretim üyelerine teşekkür etti. Atatürk Üniversitesi`nin Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının paydaşı olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Koçak şunları söyledi: "Kış Oyunları, sadece Erzurum ve Atatürk Üniversitesi`nin değil, Türkiye`nin yüz akıyla çıkması gereken büyük bir organizasyondur. Oyunlar için gerek sporcu, gerekse izleyici olarak çok sayıda konuk Erzurum`a gelecek. Bunların bir bölümüne Atatürk Üniversitesi olarak bizler ev sahipliği yapacağız. Sosyal tesislerimiz ve yeniden düzenlenen bazı konutlarımızı bu amaçla kullanacağız. Ayrıca, yaptığımız bir duyuruyla akademisyenlerden evlerini yabancı konuklara açmalarını istedik. Erzurum halkının da her bakımdan misafirperverliğini göstereceğinden eminiz. El ele verip, bu Oyunları kusursuz ve başarılı bir şekilde tamamlamalıyız."  



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.4 ° / 1.6 ° Güneşli
  • Salı 17.3 ° / 4.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı