G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Zehra Taşkesenlioğlu Hariç, Liste Umutlu

Zehra Taşkesenlioğlu Hariç, Liste Umutlu

Kendi köyünden 3 Bölgesinden 684 oy alan Zehra Taşkesenlioğlu için tepkiler devam ediyor.

 

Haziran ayında yapılan seçimlerde ilimizden iki milletvekili kayıpla çıkan AK Parti yeni isimler ile heyecan yaratma yolunu deneyecek.

Vatandaş, AK parti listesi için bir ve dört numaralı isimlerin şehir için önemli olduğunu dile getirirken diğer isimlerin hayal kırıklığı olduğunu dile getirmekte. 

2015 Haziran ayında yapılan genel seçimlerden 4 Milletvekili çıkarmasına rağmen beklediği oyu alamayarak bir nevi mağlup ayrılan AK Parti tek başına iktidar olamamış ve koalisyon kurmaktan çok erken seçim için çaba sarf etmişti.

1 Kasımda yenilenecek seçimlerde Erzurum halkının listelerdeki beklentileri olmazken halkın büyük bir kısmının tepkisini alan Zehra Taşkesenlioğlu yine üçüncü sıradan aday gösterildi. 7 Haziran seçimlerine kadar ismini bile bilmediğimiz bir nevi dayatma Aday olarak karşımıza çıkan ve Cumhuriyet tarihinin en beleşçi vekili olarak nitelendirilen Zehra Taşkesenlioğlu, Tekman İlçesine bağlı Taşkesen köyünden olmasına rağmen kendi köyünden 3 oy alarak yine köyünün bağlı olduğu ilçe Tekman´dan 684 oy alarak meclise milletvekili olarak gitmişti. 

AK Parti içerisinde büyük bir hüsran olarak nitelendirilen bu durumun eksi olacağının altı çizilmekte. Partililer tarafından Genel Merkeze gönderilen raporlarda da Zehra Taşkesenlioğlu´nun Bölgesinde başarısız olduğu, hatta kendi ilçesi olan Tekman´da vatandaşlar tarafından ilçeye sokulmak istenmediği, Aile etrafı tarafından bile oy alamadığı ve bu durumunun Genel Merkeze açıkça ifade edilmesine rağmen, bugün YSK´ya teslim edilen listelerde Zehra Taşkesenlioğlu´nun üçüncü sırada yer alması hayretle karşılandı. 

Erken seçim listesine sonradan eklenen İki numaradaki Mustafa Ilıcalı, dört numaradaki Orhan Deligöz ve beşinci sıradaki Ahmet Yaptırmış´ın ise olumlu değişiklik olsa da seçim sonuçlarında bir değişiklik olmayacağı dile getiriliyor. 



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false