G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ZENGİN MİRASIMIZ SERGİLENDİ

ZENGİN MİRASIMIZ SERGİLENDİ

ZENGİN MİRASIMIZ SERGİLENDİ

ZENGİN MİRASIMIZ SERGİLENDİ

 Anadolu`nun zengin kültür mozaiğininin sunulduğu gecede yerli ve yabancı misafirler hayranlıklarını gizleyemediler.

25. Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları kapsamında ünlü mankenlerin katılımıyla sergilenen `Miras` isimli sahne gösterisi, yabancı davetliler ve protokolün büyük beğenisini topladı.
Anadolu binlerce yıllık birikimi ve dünyaya ilham veren enerjisini, coğrafyasını ve kültür mirasını 25. Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları ile tanıtmaya devam ediyor. Koleksiyonları ile birçok ülkede Türk kültürünü, Türk kadınlarının beceri ve zarafetini tanıtma misyonunu üstlenerek uzun zamandır ülkemizin kültür elçiliği görevini yürüten MEB Kız Teknik Öğretim Ankara ve Samsun Olgunlaşma Enstitüleri`nin ortaklaşa hazırladığı

 `Miras` isimli sahne gösterisi, yoğun ilgi gördü. Aralarında Fatma Yaman, Didem Gürüzümcü, Bilge Kara, Arzu Pavlova, Zeliha Çal, Burcu Erkoç`un da bulunduğu 18 profesyonel manken, dansçılar ve semazenlerin görev aldığı gösteri, yabancı davetlilerin ve protokolün büyük beğenisini kazandı.
12 bin yıldır kaynağına akan bir ırmağı, ateşin ilk yandığı ve tekerleğin ilk döndüğü medeniyetin toprakları üzerinde yapılan bir düşsel yolculuğu tema alan gösterinin, uygarlıklar beşiği Anadolu`nun zengin kültür mozaiğini bozmadan, parçalamadan, farklılıklarıyla sevgi ve hoşgörü temelinde bir araya getirerek ve yoğurarak hazırlandığı belirtildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı