G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ailelere Desteklerimiz Devam Edecek

Ailelere Desteklerimiz Devam Edecek

Ailelere Desteklerimiz Devam Edecek

AİLELERE DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK 

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, 2011 yılı içerisinde 3 milyon TL’ye yakın doğrudan desteklerle maddi durumu iyi olmayan çocuklara nakdi yardım yapıldığını söyledi.  

Geçmiş yıllara oranla çocuk yuvalarında kalan çocuk sayısında gözle görülür azalma görüldüğünü söyleyen Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, özellikle maddi durumu iyi olmadıkları için çocuklarını yetiştirme yurtlarına vermek isteyen ailelere desteklerinin 2012’de de süreceğini kaydetti.  

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde 1 kız, 1 erkek ve 1 çocuk yuvasının yanında özürlü ve yaşlı bakım evlerinin bulunduğunu hatırlatan Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, “Yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Haftanın muayyen günlerinde gidip mutlaka onların yaşadığı koşulları yerinde inceliyorum. Sayın Valimizin de bu konuda sık sık ziyaretleri oluyor. Güvenlik konusunda aşırı hassasiyet gösteriyoruz. Çocuklarımızın izinsiz olarak giriş çıkış yapmalarına müsaade etmiyoruz.” dedi.  

Sosyal Hizmetler sistemindeki iyi gidişatın kendilerini de mutlu ettiğini söyleyen Vali Yardımcısı Yamlı, “Çocuklarına bakamayacaklarını gerekçe göstererek yetiştirme yurtlarına vermek isteyen ailelerimize çocuk başına maaş veriyoruz. Okul öncesi yaşlarda olan çocuklarımızın her birine 314 TL İlköğretim çağındaki çocuklarımız için 470 TL Lise ve Üniversite çağındaki çocuklarımız için isme 503 TL aylık olarak nakdi yardım yapıyoruz. 2011 yılı rakamlarına göre 2 milyon 888 bin TL yardım verildi. 2012’nin ilk üç ayında ise bu yardımlarımızı devam ettirdik. Dolayısıyla Mart sonu itibariyle 1 milyon 437 bin TL yardım verildi. Devlet sosyal devlet olmanın gereğini yapmaktadır” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı