G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ALİ KORKUT HABER PANORAMA 1

ALİ KORKUT HABER PANORAMA 1

ALİ KORKUT HABER PANORAMA 1

KORKUT ÇAĞRI YAPTI (14 MAYIS 2013)

Yakutiye Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Mehdiefendi mahallesinde kamulaştırmalar tamamlandı. Belediye Başkanı Ali Korkut, 47 dönüm büyüklüğündeki alanın tapu birleştirme çalışmalarının yapıldığını belirterek Mehdiefendi'de ihale sürecine girildi. 450 dolayında kamulaştırmanın yapıldığı alanda çağdaş yaşam alanlarıyla iç içe modern konutlar yükselecek. Erzurumlu firmalarımıza çağrı yapıyorum, gelin el ele bu işi başaralım” dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Mehdiefendi mahallesinde alanın temizlendiğini belirterek, modern bir kent için düğmeye basıldığını söyledi. Belediye Başkanı Korkut, şehir merkezinde muhteşem bir dönüşüm yaşanacağının altını çizerek Şehir merkezini oluşturan eski mahalleler bugüne kadar ilgi dışında kalmış. Açtığımız Prof. Dr. Recep Akdağ yol ve caddesi, Mehdiefendi, Habipefendi, Hasanibasri ve Gürselevler mahallelerinde yapım dönemi başlıyor. Yeni ve çağdaş yapılaşma, yeni açılan yol ve cadde, alt tarafta Üç Kümbetler Projesi ile birleşince Erzurum'un en gözde çekim bölgesi ortaya çıkacak. Erzurumlu yapım firmalarını bu muhteşem gelişimde pay sahibi olmaya çağırıyoruz. Mehdiefendi mahallesinde 47 dönüm büyüklüğünde alanı temizledik, ihale sürecine gidiyoruz. Tapu birleştirmeleri yapılıyor. Yaşam alanları, sosyal donatılarıyla muhteşem bir güzellik kazandırmak istiyoruz. Proje çalışması da ayrıca yürütülüyor” şeklinde konuştu.
Şehrin merkezini çevreleyen bir bölgede viranelerin temizlenerek, çağdaş ve modern yaşam alanlarının kurulabilmesi için çaba harcadıklarını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, kamulaştırmalar ile Erzurum ekonomisine kazandırdıkları gibi, inşaat sürecinde de Erzurum halkını düşündüklerini söyledi. Korkut, İnşaat sektörü 4 bin kaleme varan geniş bir alanı içerir, her kesime ulaşılabilecek bir sektör. İhale sürecinde Erzurumlu firmaları istememizin en önemli nedeni, yerli firmanın Erzurumlu işsize iş, aşsıza aş anlamına gelmesidir. İnşaatta her sektöre eşit sayılabilecek miktarda ekonomik sıcaklık getirmesidir. TOKİ müteahhidi dışarıdan geliyor, her şeyi dışarıdan getiriyor. Erzurum'a kazandırmak yerine alıp götürüyor. Biz bunu istemiyoruz. İstiyorum ki, benim şehrimin insanı kazansın, benim işsizim iş sahibi olsun, aşsızım sıcak aşa kavuşsun. Çıktığımız bu yolda İnşallah mahcup olmadan yürümeye devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YAKUTİYEDE ALİ KORKUT RAHAT (24 ŞUBAT 2014)

Geçtiğimiz dönem Yakutiye Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve önümüzdeki seçimlerde yeniden AK Parti'den Yakutiye Belediye Başkanlığına Aday gösterilen Ali Korkut çok rahat bir seçime hazırlanıyor. Yakutiye İlçesinde yaşayan vatandaşlar önümüzdeki mart ayında yapılacak olan yerel seçimleri adeta tek Partili seçim olarak görüyor.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un İlçede Yüzde 70 ve üzeri oy alacağı bir seçim beklediklerini belirten Yakutiyeliler, Başkan Ali Korkut'un geçtiğimiz dönem İlçemize kazandırdıkları gözler önündedir. Ali Korkut'un projelendirdiği ve devam ettireceği işlerinin yarım kalmaması için, Başkanımız Ali Korkut'un Cumhuriyet Caddesinde ellerini arkasına atıp halkın arasında bizlerden birisi olduğunu gösteren duruşunun mükafatını bizlerde bugün Başkanımıza aynı gönül rahatlığıyla ellerini arkasına attırıp tesbih sallaya sallaya yeniden Yakutiye Belediye Başkanlığı makamına getireceğiz. Dediler.

BAŞKAN KORKUTA HİZMET PLAKETİ(6 KASIM 2013)

Muhtar Aziz Çakan, her hizmetin teşekkürü hak ettiğini ifade ederek Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut, mahallemizde ciddi hizmetler yaptı. Bizde mahalle adına kendisine teşekkür için bu plaketi veriyoruz” dedi. Korkut, hizmetin karşılık bulmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. 
Yakutiye İlçesi Terminal Mahallesi muhtarı Aziz Çakan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a Erzurum'un yüzünü ağartan projeleri ve mahallelerine yaptığı hizmetler için mahalleli adına plaket verdi. Muhtar Aziz Çakan, asfaltsız sokağının kalmadığını, mahalle sınırları içerisinde 2 park yapıldığını belirterek Yakutiye Belediyesinden çok memnunuz. Başkanımız Ali Korkut, çocuklar için futbol sahası yaptı, ardından Çamlık mahallesinde bir park düzenlemesi yaptı. Şimdi Kombina yolu üzerinde dev bir oyun parkı yapıyor. Çok şükür asfaltsız sokağımız kalmadı. Bütün bu hizmetler çok daha fazlasını hak ediyor, ancak biz karınca kararınca mahallelim adına hizmetlerden dolayı teşekkür için Başkanımız Korkut'a plaket hazırladık. Değerli başkanım hizmetlerin için Terminal mahalleli sakini sana teşekkür ediyor, her zaman sizin arkanızdayız, yolunuz iziniz açık olsun” dedi.
Ali Korkut, ince davranıştan dolayı Aziz Çakan'a ve Terminal mahallelilere teşekkür etti. Korkut, Hizmet bizim işimiz. Yapmamamız yanlıştır, doğru olan halka hizmet etmektir. Elbette bu şehirde çok yapılacak işler var. Terminal mahallemizin de tüm asfaltını yeniledik. Kazıyıp yeniden bütün sokakları asfaltladık. Çocuklarımız için oyun alanları, futbol sahası, parklar inşa ettik, ediyoruz. Yapılan hizmetlere halktan gelen teşekkür ayrı bir kıymet arz ediyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KORKUT VE KARANFİLLERİ(15 EYLÜL 2010)

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Ak Parti İlçe Başkanı Yunus Şahin, Cumhuriyet caddesinde vatandaşlara refaranduma verilen destekten dolayı karanfil dağıttılar.
Ali Korkut ile Yunus Şahin, refarandum sonrası Cumhuriyet caddesinde vatandaşlara karanfil dağıttılar. Beyaz ve kırmızı karanfilleri vatandaşlara uzatarak demokrasi sınavında verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler. İşyerlerini bir bir dolaşan Korkut ve Şahin, bu davranışlarından dolayı olumlu tepkiyle karşılaştılar. Bazı esnaflar, çıkan sonuçtan sonra böyle bir şey beklediklerini söylediler. Korkut ve Şahin?e teşekkür eden esnaflar, verilen desteğin karanfilleri hak ettiğinin altını çizdiler.Korkut ve Şahin, vatandaşlara karanfil vermelerinin, demokrasiye verilen katkıya karşı bir geri dönüş olduğunu ifade ettiler. Ali Korkut, Başbakan Erdoğan?ın ülkenin önünün açılması için gerekli gördüğü anayasal değişikliğin halkın büyük desteğini gördüğünü anımsatarak ?Bu sonuçlar ülkemizi daha ilerilere taşıyacaktır. Türkiye artık dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır. Değişikliklerden sonra yolumuz daha çok açılmıştır. Halkımızın verdiği katkıya destek olarak bizde İlçe Başkanımız Yunus Şahin ile vatandaşlarımıza karanfil dağıttık? dedi.

BAKAN ŞAHİNDEN ALİ KORKUTA ÖDÜL(21 KASIM 2013)

Yakutiye Belediyesi'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonu ile yürüttüğü aileye dönük 3 ayrı programı; Evlilik Öncesi Evlilik Programı, Aile Eğitim Programı ve Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Belediye Başkanı Ali Korkut'a ödül getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Ankara Rixos otelde düzenlenen törende katkı ve desteklerinden dolayı Ali Korkut'a teşekkür edip plaket verdi. Ali Korkut, milli ve manevi değerlerin korunmasının sağlıklı bir aile yapısıyla mümkün olduğunu ifade ederek Milli ve manevi değerlerle donatılmış, sağlıklı aileler geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Bu alanda çalışma yapmak bizim için görevdir. Programlarımızla evliliğe hazırlanan çiftlere eğitim veriyoruz, evli çiftlerin sorunları için çözümler üretiyoruz. Bu çerçevede hazırlanmış 500 bin adet kitap, broşür çiftlerimize veriyoruz. Uzman kadrolarla eğitimler yürütüyoruz. Bunu yaparken Bakanımız tarafından ödüllendirilmek, ayrı bir gurur ve kıvanç oldu bizim için” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aile eğitim programlarına ilişkin, kulaktan dolma yanlış bilgilerle değil, bilimsel ve teknolojik alt yapısı hazır ve bu işi bilenlerin o aileye destek vereceği bir hizmet anlayışı hayata geçirdiklerini söyledi. Şahin, Ailenin hem neslin devamı için hem de bugün gelenek görenek dediğimiz, sözlü olan yazılı olmayan ve yaşamımızda çok önemli bir noktaya temas eden konuların nesilden nesile aktarılması demek. O kadar önemli bir kurum ki dolayısıyla bizim her noktasında bu eğitime, yaşamın ve ailenin bir parçası haline dönüştürmemiz gerekir.” Şeklinde konuştu.
Bakan Şahin, yılda ortalama 20 bin aile kurumunu devam ettirecek bir alt yapı oluşturduklarını söyledi. Şahin, bu çalışmanın kendisini heyecanlandırdığını kaydederek, Belediye Başkanı Ali Korkut'a da duyarlı çalışmaları için teşekkür etti.

ASGARİ ÜCRETLİYEDE ET(30 NİSAN 2013)

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kayıtlı listeleri ile yardım yapan diğer vakıf ve derneklerin yardım listelerinin birleştirilerek çıkardıkları liste üzerinden muhtarların denetiminde ihtiyaçlı ailelere yardım yaptıklarını söyledi. Korkut, temizlik şirketinde asgari ücretli çalışan personel ile İşkur tarafından belediye bünyesinde yine asgari ücretle çalışan personele et dağıtımı sırasında yardım organizasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.
10 bin aileye 5'er kilo et yardımı yaptıklarını belirten Ali Korkut, Öncelikle ifade edeyim, tamamen öz kaynaklarımızla bedeli karşılanan bir organizasyon. Canlı hayvan alımı yaptırarak bize özel kesim yaptırdık. Et Balık Kurumu'ndan her isteyen bu bilgiye ulaşabilir. Yaradım yapılacak ailelerin listesini, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile sivil toplum kuruluşu hüviyetinde çalışan çeşitli yardım kuruluşlarının listelerini alarak birleştirme yaptık. Liste böyle oluştu. Yardım organizasyonunda mahalle muhtarlarımız da bulunuyor. Listeler onlar tarafından da kontrol edilmektedir. Bizim hazırladığımız bir liste yok.
Tamamen öz kaynaklarımız ile yaptığımız bir iş. Bu iş için başkaca bir yerden yardım vesair söz konusu değildir. Belediye olarak, 2009 yılında maaş ödeyemez bir noktadaydık. Yaptığımız kentsel dönüşümler, kamulaştırmalarımız bizim geldiğimiz nokta açısından önemli. Böylesine devasa işleri yapan bir belediye olarak sınırlarında oturan ihtiyaç sahibi ailelere böyle bir yardım yapılmasını bu açıdan değerlendirmek gerekiyor.
Dağıtım ile ilgili olarak bu işi yapan kuruluşlardan, kişilerden fikir aldık. Geniş istişareler yaptık. Bugüne kadar izdiham yaşanmadı. Kalabalıklar oldu, ama birbirini ezen izdiham yaşanmadı çok şükür. Biz, yardım yaparken asgari ücretlileri de listemiz içerisinde değerlendirdik. Bu amaçla, belediye hizmetinde bulunan şirket elemanı ve işkur personeline et yardımı yaptık. Hata ve kusurlarımız oluyorsa, kamuoyunun affını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

ERZURUMUN YENİ EKİM MERKEZİ OLUYOR (24 EYLÜL 2013)

İki Kentsel Dönüşüm ve Yenileme alanının Erzurum'un yeni çekim merkezi olmaya aday olduğunu ifade eden Ali Korkut, 3 yıl süren kamulaştırma sürecinin meyve verme dönemine ulaştık. Erzurum'un en yeni çekim merkezi ve cazibe alanı olmaya aday bir bölge. Geleceği parlak olan bu alanda yapılaşma için satış süreci başladı. Erzurumlu firmalarımızı, sermaye sahiplerini bu yeni cazibe merkezinde yer almaya davet ediyorum” dedi.
Erzurum'un Gecekondulaşmasının en yoğun olduğu bir bölge, şehrin cazibe ve çekim merkezi olma yolunda ilerliyor. Yakutiye Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Alanı olarak ilan edilen, Mehdiefendi mahallesi ile Hasanibasri mahalleleri çağdaş yaşam alanları için yapıma hazır durumdalar. 3 yıl boyunca belediye bütçesiyle yoğun bir kamulaştırma yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, hasat zamanının geldiğini ifade etti. Gecekondulardan arındırılan alanları gezen Korkut, firmalara burada yer almaya çağırdı. Ali Korkut, Mehdiefendi ve Hasanibasri mahallelerimiz gecekondu yoğunluğuyla şehrin kötü görüntüsünün en önemli kaynaklarıydı. Bu iki mahallerimizde kamulaştırmaları tamamladık. Mehdifendi mahallesinde 43, Hasanibasri mahallemizde 23.5 dönüm alan satışa hazır konumdalar. Yeni ve çağdaş yaşam alanlarına dönüşecek bu iki alan için Erzurumlu firmalarımızı, yapılaşmanın içerisinde görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
YENİ ÇEKİM MERKEZİ
Ali Korkut, Erzurum'un yeni çekim merkezinin hızla oluştuğunun altını çizerek, 2010 yılında çizdiğimiz bir tablo yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Üç Kümbetler Projemiz, Prof. Dr. Recep Akdağ yol ve caddemiz, Hasanibasri, Mehdiefendi ve Habipefendi mahallelirini içerisine alan Kentsel Dönüşüm çalışmaları. Bunlar çizdiğimiz program doğrultusunda adım adım gerçekleşiyor. Erzurum burada yeni bir cazibe ve çekim alanına kavuşuyor. Çok emek ve para harcadık. Mehdiefendi mahallesinde 43, Hasanibasri mahallesinde 23.5 dönüm alan yapılaşma için hazır bekliyor” ifadelerini kullandı.
KÜLFETİ BİZE, MENFAATİ ERZURUM HALKINA
Korkut, Biz, yola çıkarken bir şeyin altını çizmiştik. Oda, kentsel dönüşümü belediye imkanlarıyla yapacağımızı, sorunlu olan Erzurum ekonomisinin canlanması için elimizi taşın altına koyacağımızı deklare etmiştik. Hala biz sözümüzdeyiz. Elimizi taşın altına koyduk, şimdi getirisi yüksek bir alan için Erzurumlu firmalarımızı, sermaye sahiplerini burada yer almaya çağırıyoruz.
Biz iki başlı düşünerek hareket ediyoruz. Amacımız, yerli firmalarımıza yeni alanlar açmak, onlar iş yaparken Erzurum halkına yeni iş alanları, yeni ekmek kapıları açmalarına destek olmaktır. Bir ekmeği Erzurum insanı olarak bölüşerek çoğalta bileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

PROJELERİNE SALDIRI(23 HAZİRAN 2013)

MNG tarafından eski terminalde yapılan inşaatın koruma bantları üzerine takılan proje ve hizmetlerin anlatıldığı dev tanıtım afişleri kimliği belirsiz kişiler tarafından yırtıldı. Ali Korkut, projelerin tanıtım afişlerinin yırtılmasının yapılan çalışmaların üstünü örtemeyeceğini belirterek Özellikle Başbakanımıza ödül aldığım Yakutiye Kent Meydanı projemizi anlatırken çekilmiş görüntünün yer aldığı ve Sayın Başbakanım Hoş Geldiniz” ifadenin yer aldığı afiş ile kentsel dönüşüm projelerimizin dökümünün yer aldığı afiş tamamen tahrip edilmiş. İlgili mercilere suç duyurusunda bulunuyorum” dedi. 
Ali Korkut'un projelerinin tanıtımlarının yer aldığı hava alanı yolu üzerindeki MNG inşaatın koruma bantları üzerine monte edilen dev afişler kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi. Olay yerinde inceleme yapan Belediye Başkanı Ali Korkut, Hizmetlerimizi anlatıyoruz. Hazımsızlık duyanlar tahammül edemeyip, afişleri tahrip etmişler. Dikkatimi çeken ve birazda üzüntü duyduğum Başbakanımıza ödül aldığım Yakutiye Kent Meydanı projesini anlattığım görüntünün yer aldığı ve Sayın Başbakanım Erzurum'a Hoş Geldiniz” ifadesinin yer aldığı afiş ile Kentsel Dönüşüm Projelerimizin ifadelendirildiği afişin tahrip edilmesidir. Bu hazımsızlık duyan kesimlerin işi diye tahmin ediyorum. Ama şunu söyleyeyim, her şeye rağmen güneş doğuyor. Yakutiye Belediyesi ve Ali Korkut'un hizmetleri afişlerin tahribiyle üstü örtülecek büyüklüğü geçti. Amaç, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın görmemesini sağlamaksa buna da mani olamayacaklar. Anında yenisi yaparak yeniden astık. Üzüldüğüm bu zihniyetin varlığıdır” şeklinde konuştu.
Eski terminal binasında MNG tarafından yapılan inşaat alanını çevreleyen koruma bandı üzerine yapılan afişlerde; Üç Kümbetler Projesi, Gürcükapı Camii çevresi peyzaj projesi, İstanbul Kapı Restorasyon ve Peyzaj Projesi, 5 ayrı noktada yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri, Yakutiye Kent Meydanı projesini anlatırken Ali Korkut'un Başbakan Erdoğan ile birlikte görüntüsünün yer aldığı ‘Hoş Geldiniz” afişi, Ali Korkut'un öğrencilerin kırtasiye ihtiyacını karşılayan tanıtım afişi, yapılan park, oyun bahçesi ve spor alanlarının tanıtımının yer aldığı tanıtım afişleri yer alıyor.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli