G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Asimed Başkanı Eğilmez: "Ermenistan'da Bir Türk Katledildi"

Asimed Başkanı Eğilmez:

Asimed Başkanı Eğilmez: "Ermenistan'da Bir Türk Katledildi"

Atatürk Üniversitesi, Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, geçtiğimiz günlerde Ermenistan7da bir Türk vatandaşının bıçaklanarak öldüğünü açıkladı. Eğilmez, "Bu olay tam tersi Türkiye'de yaşanmış olsaydı Türkiye dahil bütün dünyada kıyametler kopuyor olacaktı" dedi.

Eğilmez, son yıllarda Ermenistan'daki hızlı göç artışının ülkenin en önemli sorunlarından biri haline geldiğini belirterek, "Eğer bu göç hareketi bu hızla devam ederse, yakın bir gelecekte Ermenisiz bir Ermenistan ortaya çıkaracaktır" dedi.

2013'ün ilk dokuz ayında nüfusun yüzde 5'i yani yaklaşık 105 bin insanın Ermenistan'ı terk ettiğini dile getiren Eğilmez, "Aileleri ile göç eden insanlar, toplam göçün %60'ına ulaşması, Ermenistan açısından daha korkunç bir durumdur. Bu kaçış, Ermenistan için gerçek bir felaket olmasına rağmen Ermeni yöneticiler tarafından tamamıyla anlaşılmaması da olayın vahametini daha da artırmaktadır. Ülkeyi terk eden insanların ortak görüşü "Ermenistan o kadar zor durumda ki, bu ülkede artık ne kalacak yer var, ne de çalışacak iş, insanlar neredeyse açlıktan ölüyorlar." Böyle kötü bir sosyo-ekonomik durum, sosyal karmaşayı da beraberinde getirmiş durumda. Ermenistan'daki suç işleme oranının yanında, intihar olayları da ciddi bir şekilde artmıştır. Öyle ki Erivan'da bulunan Kiev Köprüsü insanların intihar etme mekanı haline gelmiştir. Bu kötü durum Ermenistan devletini gençlerini ülkelerine geri döndürmek için geçte olsa proje arayışlarına itmiştir. Ermenistan "Ülkene geri dön!" programını başlatmıştır. Bu programa göre önümüzdeki yaz, yurt dışında yaşayan 1000 Ermeni genci Ermenistan'a getirilecek ve onların ülkelerine geri dönmelerini cesaretlendirmek için çeşitli etkinliklerorganize edilecektir. Uzmanlar bu projenin hiçbir şekilde başarıya ulaşamayacağını düşünmektedirler" diye konuştu.

ERMENİSTAN'DA BİR TÜRK KATLEDİLDİ

Sosyo-ekonomik açıdan tam anlamıyla çökmüş olan Ermenistan'da geçtiğimiz günlerde korkunç bir olay yaşandığını ifade eden Atatürk Üniversitesi, Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, "15 Mart günü, 54 yaşında ki Türk vatandaşı Evlia Gumustek Gümrü'de bıçaklanarak öldürüldü. Defalarca bıçaklanan Evliya kaldırıldığı hastane de hayatını kaybetti. Şüpheli olarak yakalanan Maxim Bakoyan, suçu kabullenmedi. Ermeni yetkililer soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Bu olay tam tersi bir şekilde Türkiye'de yaşanmış olsaydı Türkiye dahil bütün dünyada kıyametler kopuyor olacaktı. Hem katil hem barbar ilan edilecektik. Binlercemiz daha kendini Ermeni ilan ediyor olacaktı. Avrupa Birliği, Türkiye'yi kınıyor olacak, ABD olayı yakından takip ediyoruz, bu olay çok düşündürücü ve endişe vericidir şeklinde açıklamalar yapıyor olacaktı. Aydınlarımız derhal özür kampanyaları başlatarak soykırımı kabul etmemizi, Doğu ve Güneydoğunun Batı Ermenistan olarak kabul edilmesini teklif ediyor olacaktı. Ölen Türk öldüren Ermeni olunca bir şey söyleme gereği hissedilmiyor. Bu vahim olay karşısında yalandan da olsa üzüntüler bile dile getirilmiyor. Çünkü ölen bir Türk. Ama biz dernek olarak bu barbarca cinayeti ve bundan sonra yaşanacakları yakından takip edip, Türk ve dünya kamuoyunu haberdar etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. - ERZURUM



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false