G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İŞÇİSİ ÖNCE İŞKENCE YAPTI SONRA VAHŞİCE ÖLDÜRDÜ

İŞÇİSİ ÖNCE İŞKENCE YAPTI SONRA VAHŞİCE ÖLDÜRDÜ

İŞÇİSİ ÖNCE İŞKENCE YAPTI SONRA VAHŞİCE ÖLDÜRDÜ

İŞÇİSİ ÖNCE İŞKENCE YAPTI SONRA VAHŞİCE ÖLDÜRDÜ

 Erzurum`da geçtiğimiz Pazartesi günü bir ihbarı değerlendiren polis, apartman dairesinde vücudu koli bandıyla sarılmış vaziyette bir erkek cesedi buldu. Cesedin ticaretle uğraşan ve Cumartesi gününden bu yana kayıp olan 6 çocuk babası Dursun Demirci`ye ait olduğu belirlendi.

 

 

Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent Mahallesi`nde bir evde erkek cesedi olduğu ihbarı üzerine harekete geçen polis, akşam saatlerinde verilen adrese gitti. Evden içeri giren polis, vücudunun tamamı koli bandıyla kaplanmış cesetle karşılaştı. Cesedin 6 çocuk babası olan, süt ve süt ürünleri imalatçılığı yapan işadamı 37 yaşındaki Dursun Demirci`ye ait olduğu anlaşıldı. İşadamının öldürülmeden önce yoğun bir şekilde işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı. Ellerinde ve avuç içlerinde derin bıçak yaraları bulunan Demirci`nin üzerindeki 15 bin lira nakit ile kredi kartları alındıktan sonra, vücudunun koli bandıyla sarıldığı ve boğularak öldüğü anlaşıldı.

KATİL ZANLISI 
GÜRCİSTANLI İŞÇİSİ

Cesedin bulunmasının ardından katil veya katilleri tespit etmek için soruşturmayı derinleştiren Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri, talihsiz işadamının yaklaşık iki ay önce yanında işe başlattığı ve ölü bulunduğu evi kiraladığı David adındaki Gürcistanlı`nın peşine düştü. Polis, vahşi bir cinayete kurban giden işadamının Cumartesi günü Trabzon ve Rize`de tahsilat yaptıktan sonra Erzurum`a dönerken, yanındaki çalıştırdığı David`in Gürcistan`dan arkadaşı olan ve henüz ismi tespit edilemeyen bir kişiyi de Hopa`dan alarak, aynı gün akşam saatlerinde Erzurum`a getirdiğini tespit etti. Tüm aramalara rağmen bulunamayan Gürcü vatandaşının, arkadaşıyla birlikte, işadamına ait araçla Cumartesi gecesi Trabzon`a gittiği ve oradan uçakla önce İstanbul`a, sonra da Ukrayna`ya geçtiği belirlendi. Trabzon`da Cumartesi günü sabah 04.00 sıralarında işadamına ait araçtan inerken mobese kameralarına yakalanan zanlıların, ülkeyi terk ettiklerinin anlaşılması üzerine polis, `kırmızı bülten` çıkarmak için harekete geçti.

KARDEŞİ: MERHAMETİNİN KURBANI OLDU

Cinayete kurban giden işadamının babası Mevlüt ve annesi Nesibe Demirci, olayın şokunu yaşarken, kardeşi Yaşar Demirci de, abisinin merhametli bir insan olmanın bedelini ağır ödediğini söyledi. Abisinin katil zanlısı David`in iki ay önce Sanayi Siteleri`nde inşaatlarda çalıştığını anlatan Yaşar Demirci, "Ağabeyim David`i açlıktan adeta ölmek üzereyken bulmuş. Ağabeyimden iş istemiş, o da dayanamamış, ihtiyacımız olmamasına rağmen, sanayideki depoda işe başlatmış. Aile olarak da, David`e sahip çıkmamızı istedi. Sürekli David`in Gürcistan`daki ailesine para gönderiyorduk. Kendisi de çok çalışkan bir insandı. Kısa sürede ağabeyimin güvenini kazanınca, bir ay önce de Dadaşkent`te ev kiraladık. Parasını da abim ödüyordu. Ama o ev ağabeyime mezar oldu" dedi.

ACILI AİLE KIRMIZI 
BÜLTEN İSTİYOR

Ağabeyinin planlı bir cinayetin kurbanı olduğunu savunan kardeş Demirci, bir an önce kırmızı bülten çıkarılarak, katil zanlılarının Türkiye`ye iadesinin sağlanmasını istedi. Demirci, "Abim, Trabzon ve Rize`de tahsilat yapıp, bir akrabamızın düğününe yetişmek için Erzurum`a dönüyordu. Cumartesi günü saat 23.00 sıralarında telefonla görüştüğümüzde, David`in Gürcistan`dan gelen bir arkadaşını almak için Hopa`ya gittiği için düğünü kaçırdığını söyledi. Sonrasında kendisinden bir daha haber alamadık. Telefonu kapalıydı. Pazar günü her yeri aradık ama bulamadık. Pazartesi sabahı da polise müracaat ettik. Öğleden sonra David`in komşularından biri, şüphelenerek, ev sahibinden aldığı yedek anahtarla eve girmiş ve ağabeyimin cesedini bulmuş. Vücudu tamamen koli bandıyla sarılmış ve ağır işkenceye tabi tutulmuş. David ve arkadaşının ağabeyimin tahsilat yaptığı 15 bin lira civarındaki para için bu cinayeti işlediğini düşünüyoruz. Ayrıca kredi kartlarını da almışlar ve bunlardan bir miktar da para çekmişler. Katillerin bir an önce bulunması için `kırmızı bülten` çıkarılmasını istiyoruz. Türk polisine de, adalete de güvenimiz tam. En kısa sürede kırmızı bülten çıkarılarak, katillerin önce Türkiye`ye sonra da adalete teslim edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı