G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Kimyagerler Günü Kutlama Programı

Kimyagerler Günü Kutlama Programı

Kimyagerler Günü Kutlama Programı

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından düzenlenen, "7 Nisan Kimyagerler Günü "nü kutlama programı, Atatürk Üniversitesi Mavi Salon'da gerçekleştirildi.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Onganer ve Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Menzek'in, öğrencilerin Kimya Günü'nü kutladıkları programda, Atatürk Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu'da Kimya Günü ile ilgili bir konuşma yaptı.

Küfrevioğlu yaptığı konuşmada, Kimya Günü'nün amacından bahsetti. Kimya Günü'nün, Kimya bilimini sevdirmek, bölüm öğretim üyeleriyle öğrenciler arasındaki iletişimi artırmak, öğrencilerin ayrıcalıklı bir bölümde okuduklarının farkına varmalarını sağlamak, öğrencilere mezuniyet sonrasıyla ilgili bilgiler aktarmak ve sosyal aktivitelerde bulunmak olduğunu belirten Prof. Dr. Küfrevioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "57 yıllık köklü geçmişi ile çağdaş ve evrensel bilimin, teknolojik gelişmelerin, topluma fayda sağlayan projelerin öncüsü olarak bir dünya üniversitesi olma yolundaki çalışmalarını sürdürmekte olan Atatürk Üniversitesi, 20 fakülte, 3 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 7 enstitü, 22 uygulama ve araştırma merkezine sahiptir. Bünyesinde seçkin ve donanımlı eğitim kadrolarına barındıran Üniversitemiz, yaklaşık 2500 akademik personel ile gerek ulusal gerekse uluslararası çalışmalarıyla, Türk yükseköğretiminde ve bilim dünyasında etkin bir konumdadır. Rektörlük olarak bilim adamlarının yürüttüğü projeleri desteklemekte, yurt içi ve yurt dışı kongrelerine de ciddi anlamda destek vermekteyiz. Yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin en iyi bölümlerinden biri olan Kimya Bölümüz, yeni projelerle çıtayı daha da yükseltecektir" dedi.

"Girişimci Kimyager ve Yenilikçilik" isimli konferansıyla, öğrencilerle bir araya gelen Kimyagerler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Levent Kahrıman, hazırladığı slaytlar eşliğinde, öğrencilerle sohbet havasında bir konferans gerçekleştirdi. Kahraman, girişimci kimyagerin nasıl bir yol izleyeceği konusunda bilgiler aktararak zaman zaman kimya öğrencilerine de söz hakkı verdi. Kimyagerlik konusunda kendi hayat izlenimlerine ve tecrübelerine de yer veren Kahrıman, konferansını günlük hayattan verdiği örneklerle renklendirdi. - ERZURUM



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli