G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MHP lideri karayoluyla Erzurum'a geldi

MHP lideri karayoluyla Erzurum'a geldi

MHP lideri karayoluyla Erzurum'a geldi

AK Parti Genel Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın uçakla ayrıldığı Erzurum'a, Kars ve Iğdır'da ki mitingleri sonrası karayoluya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gece yarısı yol üzerindeki Horasa'nda seçmenlere hitap etti; "Sandığa sahip olmalıyız. Onun için partimiz ve diğer partilerin sandık görevlileri olarak çok dikkatli olmalıyız" dedi.

Iğdır'daki mitingin ardından karayoluyla Erzurum'a gelen Bahçeli, yolunun üzerindeki Horasan ilçesi Yavuz Sultan Selim Caddesi'nde toplanan kalabalığa miting yaptı. MHP Genel Başkanı, konuşmasına, 30 Mart'taki yerel seçimler için il il, ilçe ilçe gezdiklerini söyledi.

Seçimlerin  özellikle bu çoğrafyada  yaşayan milletler için önemli bir dönüm noktası olduğunu anlatan Bahçeli, "Türkiye'nin birçok sosyal ve ekonomik sorunlarının yaşandığı, önemli iç ve dış, tehdit ve tehlikelerin bulunduğu bir ortamda gerçekleşiyor. Onun için Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimleri önemsiyor ve hazırlıklarını da ona göre yaparak, 9 gün sonra zaferi kazanarak, elde ederek, Erzurum'da bir hizmet dönemi başlayacaktır" diye konuştu.


"ŞİKAYET ETMEYİN  SANDIĞA GİDİN"

Herkesin mutlaka sandığa giderek, oy kullanması gerektiğinin altını çizen MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle konuştu:

"Sandığa da sahip olmalıyız. Onun için partimiz ve diğer partilerin sandık görevlileri olarak çok dikkatli olmalıyız. Sandığın güvenliğinden, sandığa gelip oy vermek isteyen insanların güler yüzlü karşılanmasından, özellikle de yaşlı büyüklerimizin oy kullanma sırasında onlara rehberlik yapmaktan, yol göstermekten ve öte yandan hiçbir hileye, oy çalmaya da müsaade etmeyerek, üstün bir görev ortaya koymalısınız. Bu seçimler, 30 Mart itibarıyla  sadece belediye başkanımızı değil, belediye meclis üyelerimizi seçecektir ama onun arkasından 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi olacak. Daha sonra 2015 yılının 12 Haziran'ına kadar 25. dönem milletvekilliği seçimleri olacak. Demek ki üç siyasi olayla karşı karşıya bulunuyoruz. Onun için bu seçimleri çok dikkatli düşünerek, araştırarak dünden bugüne geçen süre içerisinde nelerin olup, olmadığını bilerek oy kullanmamız ülkemiz için faydalı olacaktır."

Söz konusu üç seçimin milletin geleceğini belirleyeceğine dikkati çeken Bahçeli, "Bu üç seçim, siyaseten yeni bir siyasi iktidarın ortaya çıkmasına da vesile olacaktır. Bugün Adalet Ve Kalkınma Partisi olarak, ülkeyi 11 yıldan bu yana yönetiyorlar. Hala ülkemizin birçok sosyal ve ekonomik sorunları duruyor. Esnaf memnun değil. İşsizlik yaygın, yoksulluk gittikçe artıyor. Açlık, yoksulluğun içerisine gittikçe çoğalarak devam ediyor" ifadesini kullandı.

"BU BAHAR BAŞLANGIÇ OLSUN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart'ın bir başlangıç olduğuna değindiği konuşmasında şöyle dedi: "Aynı zamanda bir çirkin olay daha vardır ki bu milletimizi çürütür, devletimizi çökertir. Bir ülkede 11 yıldan bu yana başbakan olarak görev yapacaksınız, ülkeyi yöneteceksiniz, yoksulluk 44 milyona çıkacak, gelir dağılımındaki adaletsizlik gittikçe uçurum haline gelecek, işsizlik 2 milyon 746 bini bulacak ve Türkiye'de, özellikle de genç işsizliğin çoğalmasıyla beraber göç olayları yaygınlaşacak, Erzurum'da doğanlar, büyüyenler, Türkiye'nin her tarafına ekmeğini kazanmak için gitmeye mecbur kalacak. Ama sen kalkacaksın 4 bakanınla oğlunla har vurup, harman savuracaksın. Bu, kabul edilebilecek bir durum değildir. Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele kesin olarak yapılmalıdır. Polisi dağıtmakla, savcıları kıymakla, hakim ve savcılarla beraber valileri yer değişikliği yaparak, yolsuzluk ve rüşvetin üzerine örtemezsiniz, örtmemelisiniz."


"ADINIZ AK AMA GİTDİKÇE KARARIYORSUNUZ"


"Partinin adı ak ama sen gittikçe kararıyorsun. Onun için bu seçimler önemli bir seçimdir" diyerek sözlerini sürdüren MHP Genel Başkanı Bahçeli, yol üstü mitinginde gece yarısı şunları söyledi:

"Bu seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan bitmiştir, siyasi ömrü tükenmiştir. O sebepten dolayı bu durumu değerlendirerek, sandığa gitmeliyiz, özellikle de Adalet Ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş kardeşlerim, bu iktidar mahalli idareler seçimlerinde değişiklik olmaz ancak uyarılır ama 2015 yılındaki milletvekilliği genel seçimlerinde, geldiği gibi gidebilecek bir dönem başlayacak. Onun için 'ben yüzde 51 ile geldim' diyorsun Recep Ağa, 2015'e de kalmayacaksın. Yüzde 51 ile de güle güle diyecek ve gideceksin."

"BİZ YÜREKTEN BELEDİYECİYİZ"

Yol güzergahındaki Pasinler'de de MHP seçim bürosunu ziyaret eden Bahçeli, burada düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada ise mahalli idareler seçimlerini çok önemsemekte yarar olduğunu belirttti. MHP'nin yürekten belediyecilik kavramıyla vatandaşlarına yaklaştığını, her insana hizmet sunabilecek bir yolu aradığını ifade eden Bahçeli, bugün Erzurum' da MHP"nin düzenleyeceği miting öncesi Palandöken Dağı'nda konakladı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı