G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ŞOK EDEN KARAR

ŞOK EDEN KARAR

ŞOK EDEN KARAR

ŞOK EDEN KARAR

 Eşine ve çocuklarına kötü davrandığı için hakkında dava açılan bir kişiye, Erzurum Hınıs Ağır Ceza Mahkemesi, 23 yıl hapis cezası verdi. Aile içi şiddet konusunda Türkiye`de ilk olan karar, Yargıtay tarafından da onandı.

Hınıs ilçesinde yaşayan evli ve 7 çocuk babası Abdulvahap S. (59), iddiaya göre Şubat 2009`da evinde bulunan 5 bin 100 liranın kaybolması üzerine, eşi Medine ve çocuklarını dövdü. Eşi ve çocuklarını `hırsız` diye suçladığı ileri sürülen ve hammal olarak çalışan Abdulvahap S., daha sonra evden çıktı. Olaydan yaklaşık 40 gün sonra yanına gelen kızı Ayşe S.`nin parayı bulduğunu söylemesi üzerine eve gelen Abdulvahap S., paranın az olduğunu görünce eşi ve çocuklarına paranın geri kalan kısmını sorduktan sonra oğlu Ömer`le birlikte bakkala gitti.

 Bu sırada baba Abdulvahap S.`nin yanına gelen kızı Ayfer, kardeşi Ayşe`nin ilaç içerek intihara teşebbüs ettiğini, annesinin de evden ayrıldığını söyledi. Abdulvahap S., peşinden gittiği eşini ikna etmeye çalışırken Medine S., yanlarına gelen polis ekiplerine kızının ilaç içerek intihara teşebbüs ettiğini söyledi. Bunun üzerine Yeşilbahçe Mahallesi`ndeki eve gidep polisler, yatağın üzerinde hareketsiz bir şekilde oturan Ayfer`i ambulansla Hınıs Devlet Hastanesi`ne, baba Abdulvahap S.`yi de polis merkezine götürdü. Medine S.`nin kocası Abdulvahap S.`nin çeşitli tarihlere kendisine ve çocuklarını kendini kaybettiği zamanlarda eline geçirdiği ağaç sopası ve elektrik kablolarıyla dövdüğünü söylemesi üzerine gözaltına alınan Abdulvahap S., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Hınıs A 1 Tipi Kapalı Cezaevi`ne kondu. Hınıs Ağır Ceza Mahkemesi``nde 16 Mart 2009`da Abdulvahap S. aleyhine `Eş ve çocuklara eziyet yapma, çocuklara karşı silahtan sayılan aletle yaralama, ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs ve tehdit` suçlamasıyla dava açılırken, babasının dayağı sonrası intihar girişiminde bulunan Ayfer S., Sosyal Hizmetler Müdürlüğü`ne bağlı Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu`nda koruma altına alındı.

"BİRKAÇ KEZ DÖVDÜM"

Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki son duruşmada baba Abdulvahap S., "Eşim Medine ile çocuklarım Ayfer, Ömer ve Gamze`ye evlilik hayatım boyunca çeşitli tarihlerde kendini kaybettiğim ve sinirlendiğim dönemlerde ağaç sopası ve elektrik kablosu ile dövdüm, ayrıca kendileren karşı dayak ve şiddet uyguladım. Ancak 16 Mart`ta kızım Ayfer`e sadece bir defa tokat vurdum. Bunun dışında kızıma ve aile bireylerine karşı, o gün şiddet uygulamadım" diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti, `Eşi ve çocuklarına sistematik olarak kasten yaralama, hakaret ve tehdit eylemlerinde bulunarak eşi ve çocuklarının eziyet çekmesine ve psikolojsinin bozulmasına sebebiyet verdiği ve ihmali davranışla kasten yaralama suçunu işlediği, ayrıca eziyet eylemleri neticesinde psikolojisi bozulan Gamze S.`nin intihar etmesini` gerekçe göstererek Abdulvahap S.`ye, TCK`nin 5237 sayılı yasasının 53/2, 96/2-a-b-son maddesi, 86/1, 86/3 a-e, 86/2, 86/3-a ve 88/1 maddeleri uyarınca, temyiz yolu açık olmak üzere, 23 yıl hapis cezası verdi. Karar sonrası bir üst mahkeme olan Yargıtay Birinci Ceza Dairesi`ne başvuran aile, aleyhlerine çıkan kararla yıkıldı. Yargıtay Birinci Ceza Dairesi`nce geçtiğimiz 2 Şubat`ta verilen kararda "Abdulvahap S.`nin Medine, Ömer, Ayfer ve Gamze`ye yönelik eziyet, mağdur Ayfer`e yönelik kasten yaralama suçlarına sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suç niteliklerini tayin, cezayı azaltıcı sebeplerin mevcut bulunmadığı takdir kılınmış, savunmaları inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, sanık Abdulvahap`ın ceza miktarına, suç vasfına, sanık müdafiinin kararın usul ve yasaya aykırı bulunduğuna yönelik temyiz itirazlarının reddine, oy birliğiyle karar verildi" denildi.

ŞİMDİ DE BABALARINI İSTİYORLAR

Eşinin iddia edildiği gibi kendisini ve çocuklarını dövmediğini ileri süren Medine S., "Eşim yaklaşık bir yıldır hapiste. Çocuklarım ve ben çok zor günler geçiriyoruz. Mahkemenin bu yanlış kararı düzeltmesini istiyorum" dedi. Kardeşi Ayfer`in babasına iftira attığını öne süren Ayşe S., "Rahatça gezebilmek için babama iftira attı. Annem ve kardeşlerimle birlikte bir yıldır mağdur durumdayız. Babamız haksız bir şekilde tutuklandı. Yaşları küçük olan kardeşlerim her gün babamızın ne zaman geleceğini soruyor. Babamızı geri istiyoruz" diye konuştu. Abisinin çocuklarını sevdiğini anlatan Abdulgani S. ise, "Parayla ilgili başlayan tartışma bir aileyi dağıttı. Abim, ne olduğunu anlamadan hapse girdi. Çocuklarına bir yıldır ben ve kız kardeşim bakıyoruz. Bizim de maddi durumumuz çok iyi değil. Yetkililerden ricamız, abimin suçsuzluğunu kanıtlayarak dışarı çıkmasını sağlasınlar" dedi. Öte yandan, yeğeni Ayfer S.`nin şikayetini geri alması konusunda tehdit ettiği mahkeme kararıyla kesinleşen Abdulgani S.`ye, temyiz hakkı saklı kalmak kaydıyla bir yıl hapis cezası verildi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı