G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Tarihi Ev Çok Ama İstifade Eden Yok

Tarihi Ev Çok Ama İstifade Eden Yok

Tarihi Ev Çok Ama İstifade Eden Yok

TARİHİ EV ÇOK AMA İSTİFADE EDEN YOK  

  Bölge genelinde birçok ilde çoğu tarihi ev ve taşınmaz varlıkların bakımı ve onarımı noktasında önemli mesafeler kaydedilirken, Erzurum’da söz konusu yönetmelikten faydalananların sayısı yok denecek kadar az.

Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır, Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Yönetmeliği’nden birçok ilin faydalandığını, ancak Erzurum’dan faydalanmak için başvuru yapanların sayısının çok az olduğunu dile getirdi. 

Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır, “2012 yılı itibariyle 6 tane evimiz tescilli taşınmaz ev uygulama yardımından istifade etmek için Bakanlığımıza başvuru yaptı. Bu evler için tahmini olarak 35 bin TL yardım yapılacak.İlimiz tescilli ev açısından çok, ancak vatandaşlarımız bu konuda yeterince bilgi sahibi değiller. Şehrimizde halen tescilli bulunan çok sayıda tarihi ev bulunuyor. Birçoğu da bakıma muhtaç haldedir.

Tarihi ve kültürel özellikleri olduğu için tescillenen taşınmaz varlıkların sahibi olan vatandaşlarımız, bu yönetmelikten mutlaka istifade etmeliler. Bu yönetmelikten de faydalanmayacaksak, tarihi Erzurum evlerimizi içinde bulundukları bu durumdan daha başka nasıl kurtarmış olacağız.

Tescilli Mülk sahipleri, bizden bu konuda her türlü yardımı ve desteği Tarihi eser niteliği taşıyan ve tescilli mülkü bulunan vatandaşlarımız ya da mülk ortakları, bakım ve onarım için proje yardımı almak üzere kurumumuza başvuruda bulunabilirler. Böylelikle hem tarihi dokulu evlerin korunmasına katkıda bulunmuş olacaklar hem de bakım ve onarım masraflarından kurtulacaklar. “ dedi .



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı