Tarih: 11.05.2018 02:50

İYİ PARTİ´NİN ERZURUM´DAKİ EN GÜÇLÜ SİLAHLARI CEZMİ POLAT VE ZEKAİ KAYA

Facebook Twitter Linked-in

 

 

İYİ Parti Kurucular kurulu listesindeki 200 kişi arasında bulunan Eski MHP Erzurum Milletvekili Cezmi Polat ve MHP Eski Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya´nın geçtiğimiz gün İYİ Parti´den Erzurum Milletvekili Aday Adaylık başvurusunun yapmasının ardından İYİ Parti´nin 21 Mayıs´ta YSK´ya teslim edeceği Aday Listesinde hangisinin Erzurum´dan 1. sıra Milletvekili olacağı konuşulmaya başlandı.

Zekai Kaya´yı diğer Aday Adaylarından ayıran özellikler var

BİRİNCİ SIRADAN OLUR MU? 

Zekai Kaya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´le sıkı bağı olan bir isim. Partide görüşlerine önem verilen bir yönetici. Gerek genel merkezde gerekse il teşkilatında sözü dinlenilen bir siyasi. Erzurum´da birinci sıra adayı yapılması muhtemel en güçlü aday.

CEZMİ POLAT´LA MI YARIŞACAK?

İYİ Parti Kurucular kurulunda önemli bir isim olan Cezmi Polat´ın daha önceki Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde Milletvekilliği görevi yapmış olması Zekai Kaya´dan biraz daha 1. Sıra Adayı olma şansını artırıyor. Fakat Cezmi Polat´ın gerek Meclis´teki tecrübesi, bilgi, birikim ve Milletvekilliği yapmış birisi olarak Ankara´dan Aday gösterilme ihtimalinin de yüksek olduğu öne sürülürken eğer Cezmi Polat´ın Erzurum Listelerinde yer alması halinde Listenin en tepesine oturmasına kesin gözüyle bakılırken Zekai Kaya´nın ise 2. sıradan Listeye gireceği yine İYİ Parti de şekillenecek gibi görülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
4745585657