G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

10 BİN 500 KAPASİTELİ YURTLARDA ÖĞRENCİLER KALACAK

10 BİN 500 KAPASİTELİ YURTLARDA ÖĞRENCİLER KALACAK

10 BİN 500 KAPASİTELİ YURTLARDA ÖĞRENCİLER KALACAK

10 BİN 500 KAPASİTELİ YURTLARDA ÖĞRENCİLER KALACAK  

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları`nda sporcu ve delegasyon üyesi 3 bin kişiyi ağırlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu`na ait 10 bin 500 kapasiteli yurtlarda 1 Mart`tan itibaren üniversite öğrencileri kalacak. Oyunlar öncesinde hem yeni yapılan hem de tadilattan geçirilen yurtlar 5 yıldızlı otel konforunu aratmıyor.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları`nda sporcu ve delaegasyon üyelerinin kalması için yeni yaptırılan 8 bloklu yurtla birlikte tadilattan geçirilen toplam 22 blok yurt 5 yıldızlı otel konforunu aratmıyor. 

1 Mart`tan itibaren ikinci döneme merhaba diyecek olan Atatürk Üniversitesi`nin 10 bin 500 öğrencisini ağırlayacak olan yurtlar öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde donatılmış. Her öğrenci için ayrı dolapların bulunduğu odalarda, çalışma masası, buz dolabı ve televizyonda mevcut. 78 milyon TL`ye mal olan yurtlarda öğrenciler için en ince ayrıntıların düşünüldüğünü belirten Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, bu yurtlarla birlikte öğrencilerin kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerini söyledi.

HAMAM YERİNE DUŞA KABİN

Önceki dönemlerde toplu halde yurtların içerisinde bulunan hamamlarda banyo ihtiyacını gideren öğrenciler artık her odaya yaptırılan duşa kabinlerle banyo ihtiyaçlarını giderecek. Lavabolarda ise 24 saat sıcak su akacak. Odalarda ki ranza sisteminin de tarihe karıştığı yurtlarda öğrenciler artık bazaların üzerinde yatacak. Bunların yanı sıra engelli öğrenciler içinde özel odalar hazırlandı. Yurtlar için daha önce bütçe ayrıldığını ancak 2011 Kış Oyunları`nın alınmasıyla birlikte hızlı bir şekilde yaptırıldığını belirten Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, " Yurtların standartını yükseltmek için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bütçe ayırmıştı. 2011 Kış Oyunları`nın alınmasıyla birlikte yapımına hız verdik. Genel müdürümüz Hasan Albayrak, tüm isteklerimize olumlu cevap verdi. 2011 bütçesinden tek bir kuruş kullanmadık. Tüm masraflar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden karşılandı" dedi.
1 Mart`tan itibaren 10 bin 500 öğrencinin yurtlarda kalacağını da belirten Pasinlioğlu, " Odalarımızda öğrenciler için her şey mevcut. Her öğrencinin kendine ait dolabı ve çalışma masası var. Bunların yanı sıra her odaya televizyon ve buz dolabı aldık. Oyunların hemen ardından bin 500 tane pike ve nevresim takımı siparişi verdik. Oyunlar döneminde yaptırılan fitness salonu da öğrencilerin hizmetine sunulacak" diye konuştu.

450 KAMYON TOPRAK 
TAŞINDI, 4 BİN LADİN AĞACI DİKİLDİ

Yurtların yanı sıra çevre düzenlemesine de büyük önem verdiklerini ifade eden Pasinlioğlu, " Bu kadar güzel yurtların çevre düzenlemesinin de güzel olması gerektiğini düşündük. 450 kamyon bitki toprağı taşıdık. Manisa, Sivas ve Tirebolu`dan mavi ve yeşiul olmak üzere 4 bin ladin ağacı getirerek toprakla buluşturduk. Bahar mevsimiyle birlikte daha bir çok çalışmaya imza atacağız. Yurtlarımızda kalacak olan öğrencilerimize bir çok sürprizimiz olacak" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE`NİN EN İYİ YURTLARI 
ERZURUM`DA

Yurtların yeni dizayn edilmesiyle birlikte Türkiye`nin en iyi yurtlarının Erzurum`da bulunduğunu da ifade eden Pasinlioğlu, " Metropol şehirlerde bile bu kadar konforlu yurtları görmek mümkün değil. Genel müdürümüz Hasan Albayrak, hem şehrimize gelen misafirlere mahcup olmamak için hem de yurtlarımızı tercih eden öğrencilerin en iyi şekilde kalmaları için tüm imkanları seferber etti. Ayrıca spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Sağlık bakanı Recep Akdağ`da her fırsatta yurtlarda incelemelerde bulunarak desteklerini esirgemedi. Ben tüm emeği geçenlere, FISU delegasyon üyeleri ve sporcuları da rahat ettirebilmek için gece gündüz çalışan personelimize teşekkür ediyorum"dedi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı