Tarih: 09.08.2010 08:27

12 EYLÜL BÜYÜK FIRSAT

Facebook Twitter Linked-in

12 EYLÜL BÜYÜK FIRSAT

SDP, Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu`nun (ESP) davetlisi olarak Erzurum Kültür Merkezi`nde çok sayıda STK temsilcisiyle bir araya geldi.
Programın açılış konuşmasını yapan ESP ve MÜSİAD Başkanı Mustafa Güvenli, Ülkenin demokratikleşme yolunda önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "Türkiye gelişiyor, artık dünyada söz sahibi bir ülke konumuna geliyor. Bu çok güzel bir gelişme ama ülkemizdeki siyasetin yapısına baktığımızda aynı şeyi göremiyoruz. Yani yıllar öncesinden beri siyasette gördüğümüz bazı yanlışlıklar hiç değişmedi, aynen devam ediyor. Yani ülkemizde yıllardır muhalefet- ana muhalefet adına siyaset yapanlar hep iktidarı yıpratma cephesi gibi çalıştılar. Biz artık Türkiye`nin bu

 olumsuz durumu aşması gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizin daha yapıcı daha üretken bir anlayışa kavuşmasına, halkın oylarıyla kim iktidara gelirse gelsin muhalefet partilerinin doğru yapılanları destekleyip yanlış yapılanlara karşı çıkması gerektiğine inanıyoruz. Zira siyaset adına ortaya konulan bu tavır ve davranışların ne ülkemize nede kendilerine bir fayda sağlayacağını düşünmüyoruz. Bugünkü durumda bir başka partimiz aynı anayasa değişikliği teklifini yapmış olsaydı biz yine aynı desteği vererek sivil bir anayasa oluşması yolunda bu hareketi desteklerdik" dedi.
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman`da, referandumda `evet` demenin herhangi bir siyasi partinin desteklenmesi yada kösteklenmemesi olmadığını ifade etti.
Anadolu Platformu Temsilcisi Salih Akverdi de, 1970`li yıllarda üniversite gençliğinin suni terör olayları nedeniyle okuma hakkının engellendiğini söyledi.
Akverdi, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından yüz binlerce kişinin askeri cezaevlerinde suçsuz yere işkenceden geçirildiğini kaydetti.
Emekli Cumhuriyet Başsavcısı ve Hukukçular Derneği Üyesi Reşat Petek`te, 12 Eylül referandumunun darbe anayasasının güçlü bir şekilde değiştirilmesi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
Petek, darbeci zihniyetin askeri- yargı ve sivil bürokraside yer edindiğini ve bugün yaşananların ise bu erklerin ellerindeki gücü kaybetmek istememelerinden kaynaklandığını ifade etti.
Hukukun aleni şekilde söz konusu güçler tarafından ihlal edilmesinin önüne geçmek, demokrasi ve temel insan haklarının egemen olabilmesi için referandumda güçlü bir şekilde `evet` denilmesinin zaruri olduğunu belirten Petek, "Şimdi darbe anayasasını değiştirmenin, güçlü bir adım atmanın tam zamanı. Anaların gözyaşının dinmesi ve huzurun tesisi için sandıktan güçlü bir `evet` çıkmalı. Çünkü yakın geçmişte insanlar taktıkları Gümüş yüzükten, başörtülerinden dolayı fişlendi, işlerinden kovuldu. Emirle kişilerin temel hak ve hürriyetleri ellerinden alınamaz, ama alındı. Bu nedenle sizleri referandumda güçlü bir `evet` demeye davet ediyorum." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
4745585657