G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

12 EYLÜL ERZURUM İÇİN MİLAT OLACAK

12 EYLÜL ERZURUM İÇİN MİLAT OLACAK

12 EYLÜL ERZURUM İÇİN MİLAT OLACAK

12 EYLÜL ERZURUM İÇİN MİLAT OLACAK 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erzurum?da bir kez daha ilgiyle karşılandı. İstasyon Meydanı`ndaki kalabalığı gören Başbakan Erdoğan, ?evet? oyu istediği Dadaşlara ?Erzurum bu işi bitirdi? dedi.

 

 

Alana girişinde vatandaşların, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılanan Başbakan Erdoğan, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" diye karşılık verdi. Erzurum deyince akla dadaşların geldiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Dadaş; mert, yiğit, cesur demektir. Özü, sözü doğru demektir. Dadaş zalimin karşısında duran, mazlumun yanında olan demektir. İşte buradan bu coşkulu meydandaki tüm dadaşları selamlıyorum. Sıcağa rağmen bizi bağrınıza bastınız, bizi gönlünüzde misafir ettiniz" diye konuştu.

"GÜNDEMİ BELİRLEYEN BİR TÜRKİYE İNŞA ETTİK"

Halkın desteği ile hayır dualarıyla Türkiye`yi her alanda büyük başarılara ulaştırdıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, "Gecemizi, gündüzümüzü, her anımızı size hizmet etmeye vakfettik. Aşık Veysel gibi, `Gidiyoruz gündüz gece` dedik İstasyon Meydanı`na defalarca geldim. Şu meydanın dili olsa da konuşsa. Biz geldiğimizde Türkiye ekonomisi dünyada 26. sıradaydı şimdi 17. sırada. Dış politikada Türkiye`yi itibarlı bir konuma yükselttik. Gündemi belirleyen bir Türkiye inşa ettik. Lokomotif bir Türkiye var. Artık Türkiye imal ediyor. Dadaşlardan aldığımız ilhamla her zaman mazlumların yanında olduk" dedi.

 

 

"ERZURUM`DA BİR ÜNİVERSİTE VARDI, ŞİMDİ BİR TANE DAHA İLAVE ETTİK"

"Erzurum`da bir üniversite vardı, şimdi bir tane daha ilave ettik" diyen Başbakan Erdoğan, "81 vilayetin tamamında üniversite var. Sağlık önemli dedik. Erzurumlu bir kardeşinizi, bir evladınızı sağlık bakanı yaptık. 81 vilayette hastaneye girerdik, bir koğuşta kaç hasta yatar, 6-8, banyo tuvalet yok. Koridorda bir tuvalet banyo. Sağlam girsen hasta çıkarsın. Kimlerden kaldı bunlar? Şu anki muhalefetten, onlardan eser kaldı. Biz medeniyeti, modernliği getirdik. `Muasır medeniyetin üzerine çıkaracağız` dedik. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin (BEAH) durumu nasıl? Örnek, modern, onun için `evet.` Her ile ambulans kazandırdık. Sağlıkta sessiz bir devrim yaptık. Ambulans helikopterlerin ilkini buradan uçurduk. Kasım ayında Narman`ın Yanık köyünde bir hanım düşerek omuriliğini incitti. Hava ambulansı gitti aldı BEAH`a indirdi. Olay bu. Haziran ayında Tekman`da 24 yaşındaki bir hanım kardeşim doğum vakti gelince hastaneye gitti. Bebeğin kalp atışı ve solunumu hissedilemeyince hava ambulansı istendi ve 15 dakikada anne ve bebeği alarak BEAH`a geldi. Anne ameliyata alındı. Benim Erzurumlu kardeşim, batıda, İsviçre`de nasıl hizmet varsa Narman`da, Tekman`da da görüyor. Aynen diğer illerde olduğu gibi" diye konuştu.

"ERZURUM`A SAĞLIKTA 410 TRİLYON YATIRIM YAPTIK"

Başbakan Erdoğan daha sonra şunları söyledi: "Osmanlı devletinin gönül mimarı Şeyh Edelabali, `İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, kanuni halk içinde bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet bir nefes sıhhat gibi.` Onun için sadece Erzurum`a sağlıkta 410 trilyon yatırım yaptık. Bugüne kadar gelen gidenler bunun lafını yaptı. Benim doğudaki Erzurum`uma hiç yatırım yapmadılar, bunun hesabını versinler. `Adalet önemli` dedik. 23 adalet sarayı açtık, biri de Erzurum Adalet Sarayı. Eskiden merdiven altında adalet dağıtılıyordu. `Emniyet önemli` dedik, ülke genelinde güvenliği sağlayacak tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz. `Ulaşım önemli` dedik, 79 senede 5300 kilometre yol vardı, biz 12 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Halep ordaysa arşın Erzurum`da. 7.5 yılda 439 bin konutun inşaatı başladı. Şu ana kadar 330 bini sahiplerine teslim edildi. 10, 15, 20 yıl vadeyle kira öder gibi vadeli veriyoruz."

 
 
 
 
 
 
 
 
 

ERECEĞİNİZ HER `HAYIR` MHP`YE DEĞİL, CHP VE BDP"YE HİZMET EDECEK"

Başbakan Erdoğan, daha önce CHP ve MHP`yi ruh ikizi olarak değerlendirdiklerini anlatarak, "Ben bunlara eskiden ruh ikizi diyordum, şimdi ruh üçüzü oldular. CHP Genel Başkanı kendi koltuğunu korumanın gayreti içinde. Koltuk sevdası için ne diyor? `Hayır.` Akıl ve mantıkla, anayasa değişikliğine karşı çıktığı için değil, şahsı, hırsı, ikbali için hayır diyor. MHP neden `hayır` diyor? Onların gerekçesi ne? MHP yönetimi neden MHP`yi CHP`nin yedeği haline getiriyor? Nasıl oluyor da BDP ile aynı safta bulunuyor. MHP`lilere sesleniyorum: Vereceğiniz her hayır MHP`ye değil, CHP ve BDP"ye hizmet edecek" şeklinde konuştu.

"KUTLU DOĞUMLAR ZOR OLUR"

"Başbakan Erdoğan daha sonra şunları söyledi: "Biliyorum sıcakta yorgunsunuz. Farkındayım. Bir taraftan Ramazan ama zor olmadan kolay olmuyor. Unutmayın kutlu doğumlar zor ama kutlu olur. Erzurum 12 Eylül`de evet diyor mu? Çetelerle mücadelede, demokrasi mücadelesinde, üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne, özgürlüklere, ileri demokrasiye, kardeşliğe, birliğe dayanışmaya evet mi? Sevdamız millet, kararımız `evet` olsun. "

"İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞAYALIM"

"Biz küçük hesapların meselelerin ardına sığınmayacağız" diyen Erdoğan, "Onlar anayasa değişikliğini bugüne kadar konuşmadılar. Bunlar ceket pantolonla uğraşıyor. Tayyip Erdoğan`ın boyuyla uğraşıyor. Benim boyum 1.85 santim. Tepe tepe kullan. Ama bizim bu işlerle işimiz yok. Biz dertliyiz, dertli. Biz bu milletin dertlisiyiz, sevdalısıyız. Bizim sevdamız var milletimizle. Buradan evinize gideceksiniz değil mi? Kapı kapı dolaşmaya evet mi, herkese anlatmaya evet mi? Bilenler bilmeyenlere, duymayanlar duymayanlara anlatacak. Biz genel seçim yapmıyoruz. Değişiklik projesini, AK Parti projesi olarak yutturmaya çalışıyorlar. Ahmet`in Mehmet`in projesi değil, millet projesi. Darbe anayasasına `hayır`, milletin anayasasına `evet` diyeceğiz. Şimdi bunu yapıyoruz, bunun peşindeyiz, onun için çok çalışacağız. Bugünü saymazsak 29 gün kaldı. Ramazan Bayramı`nda iki bayramı bir arada yapmaya evet mi? Sizlere bu can feda olsun. İnşallah sonuna kadar bu mücadeleye devam diyeceğiz. Millet yolunda her şey feda olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 
NELERİ KAPSIYOR

Başbakan Erdoğan, daha sonra yapılacak anayasa değişikliğinin vatandaşa neler getireceğini örnekleriyle sıraladı: "Hanım kardeşlerimize, özürlülere, çocuklara, yaşlılara, şehit dul ve yetimlerine, gazilere pozitif ayrımcılık uygulanacak. Ayşe bacımın özürlü bir çocuğu var ve bu çocuğunun ağırlığını taşıyamıyor. Artık devlet Ayşe bacımı çaresizliğe, umutlusuzluğa terketmeyecek. Kamuya memur alımında özürlülere öncelik verilerek çocuğunun annesine yük olmasını önleyecek. Mağdur durumda bulunan kadın ve çocukların sadece barınma değil, iş sahibi olmaları için de her türlü destek verilecek. Bazıları diyor ki bu yenilikler Anayasa değişikliğinin neresinde? Bakın her şey anayasayla düzenlenmez, anayasa özettir. Bazıları kanunlarla, genelgelerle düzenlenir. Bazı cahiller bunu söylüyor. Ama millet bunların kim olduğunu biliyor. Ayrıca mağdurlara iş bulunacak. İhtiyaçları varsa kredi temin edilecek. Üzerimizdeki en büyük ve kutsal emanet olan şehitlerin dul ve yetimlerine öncelik tanınacak. Hanım kardeşler anayasa değişikliğiyle haklarınızı güvence altına alıyoruz. Değişikliğiyle kamu denetçiliğini getiriyoruz. Mehmet amcam evinin belediye ya da devletin başka bir kurum tarafından haksız yere yıkıldığına inanıyor. Kaymakamlığa gitmiş olmamış, mahkemelere gitmiş olmamış. Bugüne kadar ya elini koynuna koyup oturuyordu ya da parası varsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne gidiyordu. Şimdi artık Anayasa Mahkemesi`ne gideceksiniz. Türkiye`nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne gideceksiniz. Anayasa Mahkemesi bunu inceleyecek. Hakkını da hukukunu da teslim edecek."

"ÜSTÜNLERİNDEN 
HUKUKUNDAN HUKUKUN 
ÜSTÜNLÜĞÜNE GEÇECEĞİZ"

Yargıtay`daki Danıştay`daki hakimler ve savcıların yapılan değişikliklere karşı olmasına bir anlam veremediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Almanya`da 16 üyeli Anayasa Mahkemesi`nin 6`sını federal meclis, 6`sını da federal konsey seçiyor. Durum ortada. Türkiye`de TBMM, Anayasa Mahkemesi ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu için böyle bir seçim yapmıyor. Hala diyorlar ki Meclis seçim yapıyor. Ayıptır. Duyan da bunlar mürekkep yalamış sanır. Tablo ortada. Belçika`da 12 üyeli Anayasa Mahkemesi`nin tamamı Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından seçiliyor. Polonya`da 15 üyeli Anayasa Mahkemesi`nin tamamı meclisçe seçiliyor. Daha ne konuşuyorsunuz? Televizyonlara çıkıp benim vatandaşımı aldatmaya hakkınız yok. 12 Eylül`de buna `evet`le son verecek miyiz? Üstünlerinden hukukundan hukukun üstünlüğüne geçeceğiz. İşçiler artık birden fazla sendikaya üye olacak. Memurlar toplu sözleşme hakkı kazanacak, emekliler memurların yaptığı sözleşmeden yararlanacak. Ekonomik sosyal konsey hukuksal bir boyut kazanacak" şeklinde konuştu.

"ERZURUM OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR"

Erzurum`un ocak ayı sonunda Dünya Üniversite Kış Oyunları`na ev sahipliği yapacağını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bu bizim iktidarın Erzurum`a verdiği değeri gösterir. Şimdi devasa yatırımlarla Erzurum bambaşka bir havaya bürünüyor. İşe nerden başladık? Havaalanından başladık. 5 yıldızlı oteller çoğalmaya başladı. Bugün bu tesisleri geziyoruz. Şehir stadından tutun, buz salonlarına kadar ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bunlar modern bir Erzurum hazırlıyor. Neler yaptığımız ortada. Bin 283 derslik yaptık. 11 bin 240 bilgisayar gönderdik. Bütün bunların yanında bu kış oyunlarını önemsediğimiz için 3 bin yatak kapasiteli yurtlar yapıyoruz. Bu yurtlar normal zamanda üniversiteye hizmet verecek, yarışmaya gelenlere hizmet verecek. Kasım ayında bunlar hizmete alf6zınacak. Şu mal meydanını TOKİ ve belediye başkanlığı iş birliğiyle kaldırıyoruz. Doğunun incisi Erzurum demek söylemekle olmuyor, çalışmakla oluyor, bunu da biz başaracağız. Cumhuriyet tarihinde Erzurum`da yapılan bölünmüş yol 49 kilometre, 7.5 yılda 331 kilometre bölünmüş yol yaptık. Bir de gelip, `AK Parti ne yaptı?` diyorlar utanmadan, sıkılmadan. 2003`de doğalgazı biz getirdik. Artık kirli hava yok" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan son olarak şunları söyledi: "12 Eylül Erzurum için bir milat olacak, inşallah yeniden bir doğuşu olacak. Gelin hep birlikte `evet` diyelim. Bembeyaz yeni bir sayfa açalım. Unutmayın her `evet` demokrasiye davettir. Her `evet` adalete davettir. Her `evet` özgürlüğe davettir, hukuka davettir. Söz sizde, karar sizde, mühür sizde sevdamız millet kararımız evet."

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false