G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

12 METRE UZUNLUĞUNDA 13 OTOBÜS

12 METRE UZUNLUĞUNDA 13 OTOBÜS

12 METRE UZUNLUĞUNDA 13 OTOBÜS

12 METRE UZUNLUĞUNDA 13 OTOBÜS

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşıma yeni bir vizyon kazandırmaya hazırlanıyor. Bir süre önce gerçekleştirilen ihaleyle, aralarında körüklü ulaşım araçlarının da bulunacağı yaklaşık 13 yolcu otobüsü satın alınacak. 12 metre uzunluğunda ve ?solo? diye tabir edilen niteliğe sahip otobüsler, tüm hatlarda dönüşümlü olarak ulaşım hizmeti verecek

 Erzurum?da şehir içi ulaşım hizmetlerinde yepyeni bir dönem başlıyor. Büyükşehir Belediyesi, tüm hatlarda dönüşümlü olarak çalıştırılmak üzere aralarında körüklülerin de bulunacağı yaklaşık 13 otobüs satın alıyor. Çalışmaları uzun bir süredir devam ettirilen ve halk arasında ?çekidüzen? operasyonu adı verilen girişimle, ulaşım hizmetlerinde artık Büyükşehir Belediyesi aktif bir rol üstlenmiş olacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum?da şehir içi ulaşım hizmetlerini yüksek kalite standartlarına kavuşturmaya kararlı olduklarını söyledi. Bu çerçevede halen şehir içerisinde 6 körüklü otobüs, Dumlu güzergahına 2 ve Erzurum Havalimanı istikametine ise 5 otobüsle ulaşım hizmeti verdiklerini hatırlatan Başkan Küçükler, önümüzdeki 2 yıl içerisinde toplu ulaşım hizmeti veren otobüs sayısını en az 45?e çıkarmayı planladıklarını bildirdi.
KÜÇÜKLER: VERECEĞİMİZ ULAŞIM HİZMETİ, KALİTEDE NUMUNE OLACAK
Büyükşehir Belediyesi?nin halen üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü ulaşım hamlesi hakkında da bilgiler veren Başkan Küçükler, ihalesi bir süre önce gerçekleştirilen çalışmayla toplu taşıma hizmetlerinde yepyeni bir dönem başlatacaklarını ifade etti.
Aralarında körüklülerin de bulunacağı yaklaşık 13 otobüs satın alarak, tüm hatlarda işletmeye sokacaklarını belirten Başkan Küçükler, ?Yeni otobüsler 12 metre uzunluğunda ve ?solo? diye tabir edilen nitelikte olacak. Sefer saatlerinden yolcuya sunulan hizmet ve konfor kalitesi bakımından birer numune teşkil edecek olan bu otobüsler, çalışacakları hatlara da kalite getirecekler. Çünkü bu otobüslerle yolculuk ederek hizmet anlayışını gören vatandaşlar, aynı kaliteyi diğer toplu ulaşım araçlarından da bekleyecek. Diğerleri de buna kayıtsız şartsız ayak uyduracak.? diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİDEN ULAŞIM HİZMETİ VERECEK
İki aşamalı olarak hayata geçirecekleri bu proje için önce ?sabit hat? planlaması yaptıklarını, ancak kaliteli ulaşım hizmetinden şehrin genelinin istifade edebilmesi için bu düşünceden vazgeçtiklerini vurgulayan Başkan Küçükler, şehir içi ulaşım planlarını şöyle anlattı: ?Filomuza kazandıracağımız 13 otobüsü, tüm hatlarda dönüşümlü olarak çalıştıracağız. Ulaşım hizmetlerine bir standart getirmeye başladığımız andan itibaren önümüzdeki yıl da, yine yeni otobüsler satın alarak, ulaşım hizmetlerine tamamen hakim olacağız. Yani önümüzdeki iki yıl içerisinde toplu ulaşımda istenen maksimum kaliteyi elde etmiş olacağız.? şeklinde konuştu.
Başkan Küçükler, yeni satın alınacak otobüsler için ihale yapıldığına işaret ederek, ihale sürecinin tamamlanmasının hemen ardından işe koyulacaklarını ve ulaşıma yeni ve çağdaş bir vizyon kazandıracaklarını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu