G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

13 ŞEHİT`İN FATURASI KOMUTANLARINA KESİLDİ

13 ŞEHİT`İN FATURASI KOMUTANLARINA KESİLDİ

13 ŞEHİT`İN FATURASI KOMUTANLARINA KESİLDİ

13 ŞEHİT`İN FATURASI KOMUTANLARINA KESİLDİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin13 askerin şehit olduğu Diyarbakır Silvan saldırısının ardından tabur ve bölük komutanı düzeyinde görevden alma ya da yer değiştirme olduğunu söyledi İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 13 askerin şehit olduğu Diyarbakır Silvan saldırısının ardından tabur ve bölük komutanı düzeyinde görevden alma ya da yer değiştirme olduğunu söyledi.
Şahin Karadeniz Bölgesi`nde teröre yönelik Özel Harekatçı Polislerin görevlendirileceğini de ifade etti.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin
Gölbaşı`nda Polis Akademisi`nin Özel Harekat Kursu mezuniyet törenine katıldı. Özel Timcilerin nefes kesen gösterilerini de izleyen Bakan Şahin törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
13 Askerin şehit olduğu Silvan
saldırısının ardından tabur ve bölük komutanları seviyesinde Jandarmada görevden almalar olduğunu söyleyen Bakan Şahin, "Her iki kurumun başlatığı bir çalışmaydı. sonucu da genelkurmay başkanlığınca sonuçlar örtüşüyor. iki kez açıklama yapılmasına gerek yok.
Jandarma Genel Komutanlığı herhangi bir görevden alma yok. Soruşturmaya paralel şekilde gerekli görüldüğü yerde görevden almalar olabilir" dedi. Gazetecilerin sorusu üzerine Şahin, görevden almaların tabur ve bölük komutanları seviyesinde olduğunu belirtirken, "Ayrıca idari olarak Jandarma Genel Komutanlığımızın bu yönde bir uygulaması oldu" derken sayı vermekten kaçındı.
Şahin, "Sayısı önemli değil. Jandarma Genel Komutanlığımız tarafından değerlendirilerek, soruşturmaya paralel bir şekilde idari tedbirler alınıyor. Bunun devamı da olabilir, olmayabilir. Bundan sonrası artık o kurumun kendi çalışma anlayışı ve prensipleri çerçevesinde yürüyecek bir husustur. Bu, günübirlik basınla ve kamuoyuyla paylaşılması gereken bir konu olmaktan çıkmıştır artık" dedi.

Bakan Şahin Karadeniz Bölgesi`ndeki PKK varlığına yönelik özel bir birliğin bölgede yapılandırılması yönelik sorulara da "Böyle bir çalışma var ancak detay veremem" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli