G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

16 YILLIK SAVCI ÖZTÜRK KİTAP KAYA (HSYK) ÜYELİĞİNE ADAY

16 YILLIK SAVCI ÖZTÜRK KİTAP KAYA (HSYK) ÜYELİĞİNE ADAY

16 YILLIK SAVCI ÖZTÜRK KİTAP KAYA (HSYK) ÜYELİĞİNE ADAY

16 YILLIK SAVCI ÖZTÜRK KİTAP KAYA (HSYK) ÜYELİĞİNE ADAY   

Kaya, ülkede yargının bağımsızlığı için beyaz bir sayfanın açılması gerekiyor

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyeliğine bağımsız aday olan Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, Erzurum`daki meslektaşlarını ziyaret ederek basın açıklaması yaptı.
Bursa Adliyesi`nde görevli 16 yıllık savcı Özgür Katip Kaya, HSYK üyeliğine aday olduğunu söyledi. Erzurum Adliyesi`ni ziyaret ederek meslektaşları ile görüşen Özgür Katip Kaya, ülkede yargının bağımsızlığı için beyaz bir sayfanın açılması gerektiğini söyledi.
Dün basın açıklaması yapan Kaya, HSYK üyeliğine hakim ve savcıların mesleki standartlarının ve özgürlük alanlarının yükseltilmesi için aday olduğunu dile getirdi. Kaya, "Yargıda yeni beyaz bir sayfa açılabilmesi için hakim ve savcılar aleyhindeki müfettiş raporlarının yok sayılması gerekiyor. Müfettiş raporları adalete gölge düşürüyor. Hırsıza, katile tanınan af hâkim ve cumhuriyet savcılarından esirgenmemeli. Geçmişe dönük olumsuz müfettiş raporları yok sayılmalı. Yeni HSYK`ya objektif, adil müfettişler gönderilmeli. Yargıda beyaz sayfa açılmalı" diye konuştu.

KAYA, "MERKEZ VE MAHALLE BASKISINA HAYIR"

HSYK üye adayları arasında haksız rekabet yaşandığını ve bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığına vurgu yapan Kaya, "Merkez baskısına da mahalle baskısına da hayır. Devlet imkanlarını ve dernek gücünü kullanarak listelerinizi dayatmayınız. 
Demokratik bir seçim süreci yaşamıyoruz. Ortada haksız bir rekabet vardır. Yaptıklarınız meslektaşlarımıza manevi bir baskıdır. Bağımsız adaylara da haksızlıktır. Bizi Avrupa`da hak arama mecburiyetinde bırakmayınız. Bağımsız adaylar olarak rahatsız" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı