G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

2011 OLİMPİYAT ŞEHRİNE YAKIŞMAYAN ÇİRKİNLİĞİ DUR DİYEN YOK

2011 OLİMPİYAT ŞEHRİNE YAKIŞMAYAN ÇİRKİNLİĞİ DUR DİYEN YOK

2011 OLİMPİYAT ŞEHRİNE YAKIŞMAYAN ÇİRKİNLİĞİ DUR DİYEN YOK

2011 OLİMPİYAT ŞEHRİNE YAKIŞMAYAN ÇİRKİNLİĞİ DUR DİYEN YOK  

Kentte kangren haline gelen kaldırım işgaline kimse müdahale etmiyor. Belediyeler ceza kesmek yerine çirkin görüntüleri izlemekle yetinirken, kaldırımlarda yürüyemeyen vatandaşlar ise hem esnafa hem de belediyelere büyük tepki gösteriyor.

şehrin dört bir tarafında bir çok esnafların yaptığı kaldırım işgali kangren haline geldi. Belediyeler bu görüntülere sessiz kalırken, kaldırımda yürüyemeyen vatandaşlar da büyük tepki gösteriyor.Beyaz eşyacısından, mobilyacısına, boyacısından lokantasına kadar bir çok esnaf kaldırım işgali yapıyor. Kaldırımlarda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar belediyeleri göreve davet ederken,. belediyeler ise esnafa ceza kesmek yerine bu görüntüleri izlemekle yetiniyor.
Şehri 2011 Kış Oyunları`na hazırlayan belediyeler kentte önemli bir sorun haline gelen kaldırım işgalini görmezden geliyor. Mahallebaşı`ndan, Eski Bat Pazarına, Yenişehir`den, Bosna Caddesi`ne kadar tüm kaldırımlar esnafın eşyalarıyla kuşatılmış durumda. Ürününü pazarlamak için dükkanındaki malzemelerini kaldırımlara yığan esnafa ceza kesmeyen belediyeler ise vatandaşlardan büyük tepki topluyor.

BUNUN ADI KALDIRIM TERÖRÜ

Şehrin dört bir tarafında esnafın kaldırım işgali yaptığını belirten vatandaşlar belediyeleri göreve davet ediyor. Görüntü kirliliğinin yanı sıra kaldırımlarda yürümekte zorluk çektiklerini belirten vatandaşlar, " Yıllardır belediyeler kaldırımları işgal eden esnafla mücadele edemiyor. Tüm sokaklarda kaldırımlar esnafların ürünleriyle dolu. Kendilerini uyardığımız canımızı zor kurtarıyoruz. Hem hakaret ediyorlar hem de saldırıyorlar. Belediyeler ise kendini bilmek bu esnaflara ceza kesmek yerine bu görüntüleri izlemekle yetiniyor. 2011`e hazırlanan bir kente bu görüntüler hiç yakışmıyor. Bunun adı kaldırım terörüdür"dediler.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli