G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

25 YILLIK PROJE NİHAYET HAYATA GEÇİRİLİYOR

25 YILLIK PROJE NİHAYET HAYATA GEÇİRİLİYOR

25 YILLIK PROJE NİHAYET HAYATA GEÇİRİLİYOR

25 YILLIK PROJE NİHAYET HAYATA GEÇİRİLİYOR 

25 yıldır 1.5 milyon TL ödenek gelmediği için tamamlanamayan İspir Öztoprak Sulama Projesi`nde mutlu son. Bir süre önce İl Özel İdaresi bütçesine aktarılan kaynakla birlikte İspir çevresinin sula problemi son bulmuş olacak.

ispir`de parasızlık nedeniyle 25 yıl atıl halde bulunan Öztoprak Sulama Projesi`ne beklenen kaynak aktarıldı. Yöre çiftçisinin daha fazla ürün elde etmesini sağlayacak proje, İspir fasulyesinin de yurdun dört bir tarafına daha fazla miktarda gönderilmesine olanak sağlayacak. İspir`de yetiştirilen ürün miktarını artırmak için 25 yıl önce temeli atılan Öztoprak Projesi 1.5 milyon TL değerinde ki kanalların döşenmemesi yüzünden bir türlü hayata geçirilemedi. Yöre çiftçisinin büyük bir umutla beklediği proje için Vali Sebahattin Öztürk devreye girdi. İspir`e her ziyaretinde çiftçinin bu talebiyle karşılaşan Öztürk, kaynağın çıkartılmasında büyük rol oynadı. Geçtiğimiz hafta yapılan İl Genel meclisi toplantısında kaynağın İl Özel İdaresi bütçesine aktarıldığı müjdesini veren İl Genel Sekreteri Selami Altınok, projenin en kısa zamanda hayata geçirileceğini belirtti.

7 BİN DÖNÜM ARAZİYE 7 BİN METRE KANAL DÖŞENECEK

Temeli 25 yıl önce atılan ve alt yapısı büyük oranda tamamlanan proje 7 bin metre kare alanı kapsıyor. Meşhur İspir Fasulyesinin yetiştirildiği verimli toprakların sulanmasını sağlayacak projenin İspir çiftçisinin yüzünü güldüreceğini belirten İspir İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, çiftçinin 25 yıllık hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Sulama başladıktan sonra İspir`de yetişen tüm ürünlerden daha çok verim alınacağını da belirten Bayramoğlu, " Bugünün parasıyla samanında Öztoprak sulama Projesine 50 milyon TL yatırım yapıldı. Alt yapısı büyük oranda bitirilen projenin sadece kanalları döşenecekti. Bunun için de 1b5 milyon TL`lik bir ödenek lazımdı. 25 yıldır tüm imkanlarımızı seferber etmemize rağmen bu parayı bir türlü tahsil edemedik. En son konuyu Vali Sebahattin Öztürk`e aktardık. Sayın valimizde konuyu yakından takip ederek, 1.5 milyon TL`lik ödeneğin İl Özel İdaresi bütçesine aktarılmasını sağladı. Başta Vali Bey olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

İSPİR FASULYESİ YURDUN DÖRT BİR YANINDA SATILACAK

Sulama projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte meşhur olan İspir fasulyesinin yurdun dört bir yanına gönderileceğini de belirten Bayramoğlu, " İspir fasulyesi belki de Türkiye`de yetişen en lezzetli fasulye ancak hem fazla üretilmiyor hem de Türkiye genelinde tanıtımı fazla yapılamıyor. Sulama projesi hem üretimin fazlalığında hem de tanıtım açısından önemli katkılar sağlayacak. İnanıyorum ki İspir çiftçisi fasulyeyi yurdun dört bir yanına satmaya başlayacak" diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı