G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

2 .ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM ATILDI

2 .ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM ATILDI

2 .ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM ATILDI

2 .ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM ATILDI 

Erzurum`da iş çevresi tarafından uzun zamandır dillendirilen 2. Organize Sanayi Bölgesi için önemli bir adım daha atıldı. 2. Organize Sanayi Bölgesi için Çevre Yolu Pasinler çıkışı Hilalkent arkasında 2 bin dönümlük hazine arazisi tespit edildi. Erzurum Ticaret ve Sanayi İl Müdürü İlhan Aydın, söz konusu bölgenin projesinin ihaleye çıkarıldığını ifade etti. 
        Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Başkanı Hasan Özdemir ve Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde konuşan İlhan Aydın, organize sanayi bölgesi için seçilen alanın çok uygun olduğunu vurguladı. Bölgenin zemin etüdünün yapıldığını ve Erzurum`da depreme en çok dayanıklı yerlerden biri olduğunu söyleyen Aydın, Çevre Yolu ile tren yolu hattının kenarında bulunmasının da ulaşım noktasında büyük avantaj içerdiğinin altını çizdi. Organize sanayi bölgelerinin tarım alınlarının dışında olmasının önemli olduğunu dile getiren Aydın, yamaçlarda bulunmasının her açıdan büyük avantaj sağlayacağına vurgu yaptı.

Projenin ihaleye çıkarıldığını ve müteahhit firmaların başvurularını beklediklerini kaydeden Sanayi ve Ticaret Müdürü İlhan Aydın, başvuruların cuma gününe kadar devam edeceğini ve ihalenin açık ihale kapalı teklif usulüyle yapılacağını söyledi. İhale aşaması bittikten sonra altyapı çalışmalarının önümüzdeki yıl nisan ayında başlamasının planlandığını belirten Aydın, altyapı çalışmaları bittikten sonra organize sanayinin 2012 yılı Eylül-Ekim aylarında hizmet vermeye başlamasını ümit ettiklerini vurguladı.

ERGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir ise organize sanayi bölgesi için teşekkür ederek, girişimcilerin önünün açılması için destek istedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli