G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

60 DEPREM ZEDE AİLE VAN`DAN İSTANBUL`A GİTTİ

60 DEPREM ZEDE AİLE VAN`DAN İSTANBUL`A GİTTİ

60 DEPREM ZEDE AİLE VAN`DAN İSTANBUL`A GİTTİ

60 DEPREM ZEDE AİLE VAN`DAN İSTANBUL`A GİTTİ

 Van`da yaşanan deprem afetinin ardından gazeteci-yazar Ahmet Tezcan`ın evinin kapılarını depremzedelere açarak, twitter`da duyurduğu "Evim Evindir Van" kampanyası kapsamında İstanbul Valiliği`nin koordinasyonunda 60 depremzede aile Van`dan İstanbul`a gitti. 
Depreminin ardından yüzlerce Vanlı aile ilden göç etmeye başladı.

 Birçok şeyi geride bırakarak çocuklarıyla birlikte göç eden depremzedelere İstanbul Valiliği de el uzattı. Deprem afetinin ardından gazeteci-yazar Ahmet Tezcan`ın evinin kapılarını depremzedelere açarak, twitter`da duyurduğu "Evim Evindir Van" kampanyası kapsamında İstanbul Valiliği`nin koordinasyonunda 60 depremzede ailenin ücretsiz olarak tahsis edilen otobüslerle Van`dan İstanbul`a transferi dün start aldı. Erzurum Terminali`nde bir
süre mola veren depremzedeler, zaman zaman duygulu anlar yaşadılar. Memleketlerini bırakmanın çok zor olduğunu ancak kış soğuğunda kalacak yerleri olmadığını, çadırlarda çocukların kalamayacak durumda olduğunu ifade eden depremzedeler, "Depremle her şeyimizi kaybettik. Oturacak evlerimiz kalmadı. Her taraf enkaz oldu. Şimdi İstanbul`a göç ediyoruz. Orada ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Bir umut. Devlet bize el uzattı. Devletimiz sağ olsun" dediler. 
Van`dan yola çıkan 60 ailenin İstanbul Valiliği koordinesinde kapılarını açan ailelerin yanlarına yerleştirileceği bildirildi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli