Tarih: 06.07.2011 07:59

ABDURRAHMAN GAZİ TÜRBESİ VE MEZARLIKLARDA ASFALT SEFERBERLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

ABDURRAHMAN GAZİ TÜRBESİ VE MEZARLIKLARDA ASFALT SEFERBERLİĞİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Abdurrahmangazi Türbesi yolu ile mezarlık çevresinde asfaltlama çalışması başlattı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı asfalt şantiyesi ekipleri, Abdurrahmangazi Türbesi yolunda asfalt seferberliği başlattı. Mezarlığın çevresini de kapsayan asfaltlama çalışmaları büyük bir hızla devam ederken, modifiye asfalt uygulaması, Abdurrahmangazi Türbesi`ndeki mesire alanları ve kampüsünü de içine alacak biçimde yürütülecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaz sezonu nedeniyle Fen İşleri Daire Başkanlığı`nı asfalt çalışması noktasında harekete geçirdiklerini söyledi. Abdurrahmangazi Türbesi`ne ulaşımı sağlayan ana yolda, baştan sona modifiye asfalt uygulanacağını belirten Başkan Küçükler, bu çalışma çerçevesinde mezarlık yolu ve çevresinin de elden geçirileceğini ifade etti.

Başkan Küçükler, Abdurrahmangazi Türbesi`nin, sadece Erzurumlular tarafından değil, Erzurum dışından gelen misafirlerin de uğrak mekanı olduğuna dikkati çekerek, "İnanç turizmi bağlamında Erzurum için büyük önem taşıyan Abdurrahmangazi Türbesi`nde, çeşitli peyzaj ve çevre düzenlemeleri yapmıştık. Türbeye giden ana yolu da son derece dayanıklı olan modifiye asfaltla adeta yeniden inşa edeceğiz. " diye konuştu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
4745585657