G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ADALETİN HIZLI TECELLİ ETMESİ ÇOK ÖNEMLİ

ADALETİN HIZLI TECELLİ ETMESİ ÇOK ÖNEMLİ

ADALETİN HIZLI TECELLİ ETMESİ ÇOK ÖNEMLİ

ADALETİN HIZLI TECELLİ ETMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Recep Akdağ futbolda şike iddialarına ilişkin, "Her türlü olayda olduğu gibi burada da mahkemelerimizin inşallah hızlı çalışması lazım. Adaletin hızlı tecelli etmesi çok önemli" dedi. Sağlık Bakanı Akdağ Erzurum`da kamp çalışmalarını sürdüren A Milli Boks Takımını, Spor İl Müdürlüğü Tesislerinde ziyaret ederek, Azerbaycan `ın başkenti Bakü`de 26 Eylül tarihinde yapılacak olan Dünya Boks Şampiyonası öncesi moral verdi.

Bakan Akdağ
ziyarette yaptığı konuşmada,Türkiye`nin her alanda ilerleyen bir ülke konumuna geldiğini söyledi.

Sporun ülkelerin gelişmesinde etkin bir rolünün bulunduğunu belirten Akdağ:


"Sporun çok güzel bir tarafı var. Spor ülkede kardeşliği yaygınlaştıran bir şey. Bir taraftan rekabet bir taraftan fairplay ikisi birden çok güzel şey. Hem rakip olacaksın hem de karşındakine centilmenlik yapacaksın. Hele boks gibi sporlar da bunun en iyi örneklerinin verileceği alanlar. Onun için biz, böyle bir ülkenin sporcuları olarak sizin çok başarılı olacağınıza inanıyoruz" diye konuştu.

SOMALİ İÇİN TURNUVA ÖNERİSİ

Akdağ konuşmasında Afrika`da yaşanan kuraklık ve insanlık trajedisini anımsatarak, Somali için milli sporcuların destek amaçlı turnuva yapması önerisinde bulundu.

Akdağ; bu kardeşlerimiz şampiyonadan döndükten sonra bir turnuva yapılsa da bunun geliri Somali`ye gönderilse. Sembolik olur ama çok da güzel bir şey olur. Siz bir turnuva yapsanız vatandaş oraya gelse ödeme falan yapsa olabilir mi? Çok anlamlı bir şey olur. Şampiyon boksörlerimiz Somali için vuruyor. Vatandaşın ilgisini çeker bu" dedi.

Türkiye bOKS federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de Bakan Akdağ`ın önerisini kabul ederek,Azerbaycan`da yapılacak olan şampiyona sonrası söz konusu turnuvanın yapılabileceğini bildirdi. Akdağ Somali`de kuraklık ve açlık nedeniyle bebek ölümlerinin baş gösterdiğini, binde 250, binde 300 civarında her 3 çocuktan birinin hayatını kaybettiğini ifade etti Bakan Akdağ Türkiye`nin 500 milyona yakın bir destekle Somali`ye yardım ettiğini Başbakn Erdoğan`ın ülkede öncülük ettiği yardımın son dönemde dünyanın götürdüğü yardıma denk olduğunu dile getirdi.

EGZERSİZ ARAŞTIRMASI

Sağlık Bakanlığının Türkiye
`de insan hayatını yakından ilgilendiren bir araştırma yaptığını bildiren Akdağ şunları kaydetti:

"Biz bir araştırma yaptık. Türkiye
`de insanların düzenli egzersiz yapan, hareket ve spor yapan yüzde 10, eksik olarak da olsa yine spor yapanlar, egzersiz yapanları da dahil edersek yüzde 10 daha toplam yüzde 20. Toplumun geri kalan yüzde 80`i maalesef koltuğunda oturuyor. Televizyonlarının, bilgisayarların başında oturuyor. ya da genelde oturarak iş yapıyor. Oturmayı tercih ediyor. Bu bizim geleceğimiz için büyük bir risk, büyük bir tehlike. Onun için böyle spor yapan gençleri mutlaka toplumun önüne çıkarmalıyız. Basın da buna çok önem vermeli . Sağlık Bakanı Akdağ Erzurm`un kamp için ideal kentlerden biri olduğunu ifade ederek, "Spor hekimi değilim ama hekimliğim itibariyle yıllarca hematoloji yani kan ile ilgili durumla da çalıştım. Yüksek rakımda antrenman yapmak, kamp yapmak çok kıymetli. ErzuruM şehir olarak 2 bin rakıma yerleşmiş bir şehir. Kamp merkezleri olarak şu an bulunduğumuz yer 2 binden daha yüksek. Muhtemelen 2 bin 300, 2 bin 400 civarında. Burada kamp yapan sporcuların kanlarında oksijeni taşıyan kırmızı hücrelerin sayısı artıyor. Bu büyük bir avantaj. Bakın göreceksiniz şimdi bu boksörlerimiz bu şampiyona da bu kampında yararını bize gösterecekler. Onun için bütün sporcuları, antrenörleri, bu işle ilgilenen herkesi biz Erzurm`a davet ediyoruz. Erzurum şu anda kamp yapmak için Türkiye`de, dünyada en büyük merkezlerden biri" diye konuştu.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı