G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ADNAN YILMAZ:365 GÜNÜN TAMAMI KADINLAR GÜNÜ

ADNAN YILMAZ:365 GÜNÜN TAMAMI KADINLAR GÜNÜ

ADNAN YILMAZ:365 GÜNÜN TAMAMI KADINLAR GÜNÜ

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi: İslam'da kadın en değerli varlıktır. Çünkü insanlığın dünyada var olma sebebidir. Bunun için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) der ki; kadının erkeksiz, erkeğin kadınsız olması düşünülemez. Kadının erkeğe, erkeğin kadına üstünlüğü yoktur, üstünlük Cenab-ı Allah'a olan yaklaşımda olur.

İslam öncesi cahiliye döneminde kadınların insan olarak bile görülmediği, kız çocuğunun dünyaya gelmesi utanç vesilesi sayılırken, İslam ile birlikte kadın layık olduğu konuma gelmiş, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Cennet anaların ayakları altındadır” müjdesine nail olmuştur.

Kadınlarımız kıymetli ve çok değerli şahsiyetlerdir. Her yönde önderimiz olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.); Veda Hutbesinde, eşlerimizi Cenab-ı Hakk'ın bir emaneti olarak aldığımızı bildirirken, çocuklarımızın annesi olan bu hanımlara değer verdiğini ‘Sizin en hayırlınız kadınlarına karşı en hayırlı olanınızdır' hadisiyle ortaya koymuştur. Huzurlu bir aile, mutlu nesillerin yetişmesinde en önemli faktördür. Şiddetin ve aile içi terörün yaşandığı aileler ise gelecek nesillerin felaketi demektir. Huzuru sokakta arayan ve potansiyel suç makinesi haline gelen çocukların en büyük müsebbibi şiddetin uygulandığı parçalanan ailelerdir.

Unutmayalım ki; şiddet uyguladığımız eşimiz, çocuklarımızın annesi ve aynı zamanda bir başkasının evladı veya bacısıdır. Kendi evladımıza, kendi annemize, kendi kardeşimize uygulanmasını istemediğimiz şiddeti biz de Cenab-ı Allah'ın emaneti olarak aldığımız eşlerimize uygulamamalıyız. Bilmeliyiz ki; bir kadın eştir, annedir, evlattır, kardeştir. Onun için biz kadınları 1 gün değil 365 gün önemsiyor, 365 günün tamamını kadınlar günü olarak kabul ediyoruz.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı