G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Afet mi, ihmal mi?

Afet mi, ihmal mi?

Afet mi, ihmal mi?

85381Erzurum`un 2011 yılında ev sahipliği yaptığı 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaklaşık 65 milyon TL?ye yaptırılan ve Türkiye?de tek, dünyanın da üç büyük atlama kulelerinden biri olma özelliğine sahip Türk Telekom Atlama Kuleleri yaşanan heyelan nedeniyle göçtü. Atlama kulelerinde bulunan otelin bugün olaydan önce boşaltılması faciayı önlerken, kulelerin yapım aşamasında çalışan bir işçi, ?Buranın günden güne çökeceği zaten belliydi? dedi.

3KULE, 2 PİST YOK OLDU

 2011 Kış Oyunları için yaptırılan Türkiye`nin ilk `tek kayakla atlama kuleleri` heyelan nedeniyle göçtü. 5 atlama kulesinden 3`ü yıkıldı, 80 ve 95`lik rampaların pistleri ise tamamen yok oldu. Jeoloji mühendislerinin `zeminde heyelan var` raporu üzerine atlama kulelerinin bulunduğu alandaki otel sabah saatlerinde boşaltıldı. Otelin boşaltılması faciayı önledi. Otelde olimpiyatlara hazırlanan kayakçılar ile atletler kalıyordu. Atlama kulelerinin büyük zarar gördüğü heyelanda can kaybı olmadı.

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum`un merkez Palandöken ilçesi Kiremitlik tepede 65 milyon TL harcanarak yaptırılan Türkiye`nin ilk kayakla atlama kulelerinde dün sabah saatlerinden itibaren toprak kayması hissedildi. 95 ve 125 metre yükseklikteki iki kulenin önündeki pistlerde görülen açılmalar üzerine Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD ekiplerini bölgeye götürerek inceleme yaptırdı. Toprak kayması olduğu belirlenen pistler, bugün saat 15.00 sıralarında heyelanla birlikte tamamen göçtü.

 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, heyelan nedeniyle böyle bir olayın yaşandığını ifade ederek incelemelerin başlatıldığını belirtti.

?BURANIN GÜNDEN GÜNE ÇÖKECEĞİ BELLİYDİ?

Atlama kuleleri yapımında çalışan işçi Şahin Ak, kulelerde daha önceden de heyelan tehlikesi olduğunun görüldüğünü ifade ederek, ?Kule inşaatında 5 ay çalıştım. Daha önce kaymalar meydana geldi. Bunun üzerine yetkililer başka şehirlerden şirketler getirerek tadilat yaptırdılar. Yağmur yağdığında çökeceği belliydi günden güne. Daha önce iki defa kayma oldu, beton atıp tadilatı düzelttirmeye çalıştılar. Bugün de yıkıldı? dedi.

OTEL GİRİŞİNE KİLİT VURULDU

 Kulelerde meydana gelen göçük olayı üzerine polis ekipleri güvenlik tedbiri alarak otel giriş tarafını insan girişine yasakladılar. Giriş tarafına kilit vurulurken otelde kalan eşyalarını almaya gelen bazı turistler ise yasak üzerine geri dönmek zorunda kaldılar.

 Öte yandan kış sezonunda hiç kullanılmayan kulelerde geçen 6 Temmuz günü kayak milli takımı kamp yapmaya başlamış ve kampa giren sporcular gösteri atlayışları yapmıştı.

TÜRK TELEKOM KAYAKLA ATLAMA KULELERİ, DÜNYANIN EN YÜKSEK İLK ÜÇ ATLAMA KULESİ ARASINDA

 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum?a kazandırılan dünya standartlarındaki tesislerin, 25 sporcu evi, kule tepesinde bir restoran, otel, spor salonu ve 8 bin metreküp göleti barındırıyor. Tesislerin en önemli parçası Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli