G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"AHİLLİK FELSEFESİ Toplumun Ortak Paydası"

"AHİLLİK FELSEFESİ Toplumun Ortak Paydası"

"AHİLLİK FELSEFESİ TOPLUMUN ORTAK PAYDASI"

Ahilik haftası nedeniyle düzenlenen kortej yürüyüşüne esnaf temsilcileri katıldı. Havuzbaşı'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan ESOB Başkanı Rasim Fırat, “Ahilik Kültürü ve Felsefesi toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır”dedi.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında dün kortej yürüyüşü düzenlendi. 

11-17 Ekim 2010 tarihleri arasında kutlanan Ahilik Kültürü haftası dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği önünden Havuzbaşı Atatürk anıtına kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşüne Vali yardımcısı Naci Aktaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın ve oda başkanları katıldı. 

Gez Mahallesi Hastaneler Caddesi üzerinden yürüyerek Havuz başına gelen katılımcılar burada düzenlenen törene katıldılar. 

Havuzbaşında düzenlenen programa Vali yardımcısı Naci Aktaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile oda başkanları katıldı. 

Atatürk anıtına çelenk konulduktan sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 

Törende konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, “Ahilik Kültürü ve Felsefesi toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, işve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas almış ve bu insanı değerler toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak kabul edilmiştir. Ahilik kültürü ve felsefesinde toplumun vebali ve sosyal sorumluluk önemli ve öncelikli bir ilke olarak kabul edilmiş ve bu bağlamda yeterli ve kaliteli mal ve hizmet üretiminde kaliteyi arttırmada üretici ve sanatkarlar arasında iş ve meslek hayatında kariyer sahibi olmada ve meslekte ehil kişi sayılmada önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur” dedi. 

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın ise, “Ahilik; cömertlik, mertlik, eli açık kardeşim anlamına gelmektedir. Ahilik; 13. yüzyılda Anadolu’da yaşayan Türklerin, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’nin çalışma esas ve usullerini teşkil eden sosyo-ekonomik bir düzendir. Ahilik teşkilatı sayesinde Anadolu’da Rumlar ve Ermenilerin elinde olan sanat ve ticaret hayatına zamanla Türklerde katılıp söz olmaya başlamışlardır” dedi.

3 BİN KİŞİLİK PİLAV DAĞITILACAK

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince Pilav dağıtıldı. Birlik önünde düzenlenen pilav dağıtımına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Pilav dağıtımı hakkında bilgi veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, “Erzurum’da bu yıl Ahilik kültürü haftasının beşincisini düzenleniyor. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 3 bin kişilik pilav dağıtımı yapıyoruz..



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli