G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AHMET YAŞAR Vefat Etti

AHMET YAŞAR Vefat Etti

Nakşibendi Tarikatının Lideri AHMET YAŞAR Vefat Etti

 

 

 

 

Nakşibendi meşayıhından ve ülkemizin önde gelen ilim adamlarından muhterem Ahmet Yaşar hocaefendi bir suredir tedavi gördüğü Trabzon Ahi Evren Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde 8 Mart 2016 Salı günü saat 00.10´da vefat etmiştir.   

1934 yılında Trabzon´un Of ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Yaşar Hocaefendi küçük yaşlarda  ilim tahsiline başlamış ve icazet aldığı 1959 yılından itibaren birçok talebe ve ilim adamının yetişmesine vesile olmuştur. ?Mesuliyetimiz Rasûlullah Efendimizin mirasını kökleştirmektir.? düsturuyla, Kur´an ve İslam davasını ülkemizin her köşesinde anlatmak için bir ömür her türlü çileye ve meşakkate katlanmıştır.  

1960 yılında Nakşibendi meşayıhından Gümüşhanevi dergâhına mensup Hacı Abdurrahman Beşikçi Efendi ile tanışan Ahmet Yaşar Hocaefendi, hocasının vefatı olan 1972 yılından itibaren aynı vazifeyi devam ettirmiştir. Ahmet Yaşar Hocaefendi, 1979 yılında Yavuz Selim Vakfı´nın kurulmasına öncülük ederek ülkemizin her köşesinden Trabzon´a gelen binlerce üniversite öğrencisinin barınmasına, yetişmesine ve hizmetine vesile olmuştur. 

Yarım asrı aşan irşat ve sohbet vazifelerinin yanında Hocaefendi´nin;  

?Akâid Sohbetleri

?Ölümde Gömülü Hayat

?Çam Kozalağındaki Sır

?Siyah Ayna

?İlim Nuruyla Kemale Ermek

?Varlık Dairesinin Kalbi

?Hulasatu´l Âbidin isimli eserleri bulunmaktadır.  

Merhum Ahmet Yaşar Hocaefendi´nin cenazesi 9 Mart 2016 Çarşamba günü Trabzon İskender Paşa Camii´nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Of Ballıca köyündeki aile kabristanına defnedilecektir



Anahtar Kelimeler: AHMET YAŞAR Vefat Etti
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı