G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AK PARTİ ERZURUM İL BAŞKANI MEHMET EMİN ÖZ ÇATLI VATANDAŞLARA ÇOK BÜYÜK AYIP ETTİ

AK PARTİ ERZURUM İL BAŞKANI MEHMET EMİN ÖZ ÇATLI VATANDAŞLARA  ÇOK BÜYÜK AYIP ETTİ

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ?ün Çatta Bulunmasına Rağmen 9 Mart Çat İlçesinin Kurtuluş Törenine Katılmaması Halk Tarafından Tepkiyle Karşılandı

 

 

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ?ün Çatta Bulunmasına Rağmen 9 Mart Çat İlçesinin Kurtuluş Törenine Katılmaması Halk Tarafından Tepkiyle Karşılandı.

Erzurum´un Çat İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı coşkulu törenlerle kutlandı. İlçe kaymakamı Tevfik Kumbasar ve Belediye başkanı Arif Hikmet Kılıç´ın çelenk sunması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. 

Çat Kaymakamı, Çat Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Emniyet Amiri, daire müdürleri, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı törende, Belediye başkanı Arif Hikmet Kılıç Konuşmasında;

Erzurumlu Alvarlı Muhammet Lütfü Efendi´nin bu bölgede vermiş olduğu istiklal mücadelesinden söz etti. Efe´nin bir Cuma vakti hutbeye çıktığını ve Cuma namazını kıldırmadığını ifade eden Kılıç, ?Hutbede, ?bugün size Cuma namazını kıldırmayacağım. Çünkü hürriyetin olmadığı yerde Cuma namazı kıldırılamaz. Ben Ermeni´ye karşı direnmeye gidiyorum. Er kişi olan ardımdan gelsin´ der ve köyün tüm erkeklerini toplar. Efe Hazretlerinin ardına düşen 50 kişilik bir müfrezeyle Çat ve Yavi´ye doğru ilerler. Ermeniler Osmanlı Ordusu´nun olduğu haberini alır vazgeçip kaçmaya başlar. Efe Hazretleri´nin müfrezesi, Ermenileri Haydari Boğazına kadar sürerler. Halit Paşa´nın kuvvetleriyle birleşip, şehre giriş yaparlar. Daha sonra Efe Hazretlerinin Hicaz´da olduğu haberini alan Suriyeli sonradan Müslüman olmuş Ermeniler, Çat´ta görev yapıp yapmadığını sorar. Ermeniler intikamın alınacağını söyleyince, Efe Hazretleri Türkiye´nin gönlünde ve yüreğinde dile getirdiği ?Mevlaya emanet olsun Erzurum´ şiirini orda yazar. Aslında bu bir şiirden öte bir duadır. Gerçek bir kurtuluş hikayesidir? dedi.

Çat Belediye Başkanı Kılıç, Ermenilerin bölgede yaptığı katliamlardan söz etti. 1916-1918 yılları arasında Rusların ve Ermeniler´in bölgedeki insanlık dışı uygulamalar yaptığına dikkat çeken Kılıç, ?Canları pahasına bu toprakları bizlere bırakan şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mehteran ve Dadaş Bar´ı gösterileri ile devam eden törende Şiir ve kompozisyonda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. TRT ve mahalli sanatçıları ve öğrenciler solo türküler söyledi.

Bu sırada ilçede bulunan Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Ak Parti Belediye başkan adayı ve İlçe teşkilatıyla birlikte, tören alanına 50 metrelik mesafedeki  Seçim irtibat bürosunun altındaki  çay ocağının önünde oturarak, törene katılmaması Halk tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

 Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Ak Parti Belediye başkan adayı ve  İlçe teşkilatı ve  partililerin törene katılmayışına tepki gösteren Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç sitemde bulundu. 

 "Bugün, Çat ilçemizin Kurtuluşunun 101. yıl dönümüdür. Ancak mevcut iktidarın temsilcileri milli bayramımızı yok saymaktadır. 

Ayrışmaya değil birliğe ihtiyacımızın olduğunu her platformda dile getiren Cumhur Başkanımızın  ayrıca Genel başkanı olduğu Ak Parti´nin Erzurum temsilcisi İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün ve Teşkilatının  Bu Tavrı ilçe halkınca  Kabul edilebilir olmadığı gibi Genel başkanına Samimiyetsizliklerini de gözler önüne koymaktadır. Kendileri de bilsin ki bugün bizim için ayrışma günü değil, büyük bir bayramdır. Bu gün 101 Yıl önce bağımsızlık meşalesinin yandığı, mübarek ve şanlı bir günün hatırasıdır. Daha öncekiler gibi kendi iktidarları da bir gün gelir geçer ama biz ulusal bayramlarımızı coşkuyla kutlamaya devam ederiz.?

Bu noktada amaç önemlidir, bu gün burada kutlamalar yapılırken temel amaç toplumu temel değerlerde bir araya getirmek iken  siz bir bütünü parçalamak mı istiyorsunuz?

Oysa amacımız;  Farklılıkları kaynaştıran, ortak özellikleri öne çıkartan ve bu ilçe içerisinde yaşayan tüm halkı ortak bir paydada bir araya getirerek , birleştiren bir yol izlemek olmalıdır. 

Kurtuluş savaşımızın stratejisi bizler için sonsuz bir tecrübe kaynağıdır. Mustafa Kemal Atatürk , halkı bölen ve ayrıştıran bir politika izlemiş olsaydı, yıpranmış yoksul ve harpten çıkmış bir halkı topyekün ?milli? kurtuluş savaşı vermeye yönlendirmezdi. Birleştiremezdi? 

Bu gün meydanlarda vurgusu yapılan Beka dan kasıt Emperyalizme karşı yürütülecek mücadele ise , halkı ayrıştırarak değil, birleştirilerek verilebilir?

Halkın ayrıştırılması siyaseti; emperyalizmin ve onların işbirlikçilerinin politikasıdır. Bu politika onlar için ne kadar tutarlı ve doğru ise, bizler için de o ölçüde tutarsız ve yanlıştır? 

Bizi ancak birleşmek kurtarır. Bölmek ise felakete götürür. Meselenin aslı ve esası en yalın şekli ile, budur.

Yapılan her eylemin bir amacı olduğu gibi siyasetin de bir amacı, hizmet ettiği ilkeleri vardır. ?Siyasetin amacı toplumda bulunan çeşitli din, fikir, mezhep ve kültürlere mensup insanlarını ortak idealler ve projeler etrafında birleştirerek ülkeye hizmet ettirmektir.? 

Siyaset amacı doğrultusunda yapıldığı taktir de başarılı sonuçlara ulaşılır, toplumsal barışa ve sosyal bütünlüğe katkı sağlar. Amacına hizmet etmeyen siyaset ise güç sarhoşluğu ve zavallı bir koltuk sevdası halini alır. 

İlçemizin hiçbir çözümsüz meselesi yoktur. Çat´ın hiçbir alanda, hiçbir yönde ufkunda bir tıkanıklık yoktur.    Siyaset ise uzun soluklu bir yolculuktur ve her birimizin siyasi kimlikleri vardır. Ancak yerelde siyasi kimlikleri bir tarafta tutmak suretiyle Halkın refahı ve geleceği adına adım atmak zorundayız. Bu bağlamda ?Hepimizin temel amacı, halkın hayatını kolaylaştırmak, huzur, güven ve refah içerisinde yaşamasını sağlamak, siyasetin dilini değiştirmek, siyaseti bir çözüm aracına dönüştürmek olmalıdır. İmkanları zorlayarak, akılcı çözümler üreterek, yeni kaynaklar üreterek Memleketimizi kalkındırmak olmalıdır. 

Bizim amacımız; 

Çat genelindeki 45 köy, 35 mezranın 17.355 Vatandaşın tamamına eşit mesafede, ayrım gözetmeden, ?asla´  hiçbir zümreyi, hiçbir kimseyi kayırmadan  uzlaşma içinde. Siyasi görüşü, etnik kökeni ne olursa olsun tüm kesimleri kucaklayarak, kararlı bir şekilde, bu görevin başında bulunduğumuz süre zarfında memleketimizin topyekûn güzelleşmesi Demokrasinin, hukukun ve sosyal devlet anlayışının kalitesini artırmak ve Memleketimizi sürekli atılımlarla öne çıkarmanın gayreti içerisin de olacağız.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli