G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: "Kudüs mukaddes gönül adresimizdir"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir:

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: "Kudüs mukaddes gönül adresimizdir"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Üstad Sezai Karakoç´un "Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır/ Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır." dizelerini hatırlatarak, "Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam Alemi´nin ortak değeri ve ortak davasıdır. Kim ne karar alırsa alsın, batıl zail olacak, hak tecelli edecektir." dedi.

 

´MESCİD-İ AKSA DAVASI BİR NAMUS DAVASIDIR´

İslam Aleminde, Mescid-i Aksa davasının "bir şeref, namus ve varlık davası" olarak imani bir kabul gördüğünü kaydeden Milletvekili Aydemir, Edip Cahit Zarifoğlu´nun ""Kudüs, bir sınav kağıdı, her Mü´min kulun önünde" vurgusunu yineleyerek, Türkiye´nin Kudüs´le ilgili gelişmeleri takip ettiği, İsrail´in başkenti olması yönündeki kararın geri alınması yolunda her türlü çabayı gösterdiğini, AK önder Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ABD tarafından alınan Kudüs´ün israil´in başkenti olması yolundaki kararının geri alınması yolunda küresel vicdanı ortak paydada buluşturarak uyandırdığını ifade etti.

AK ÖNDER KUDÜS MESELESİNDE DÜNYAYI AYAĞA KALDIRMIŞTIR

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın Türkiye´nin lideri, yeryüzündeki mazlum millet ve devletlerinde hamisi, İslam Coğrafyasındaki sorunları çözmede bir önder olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, " "Biz müslümanlar için, mübarek beldelerimizi korumak imkan değil, iman meselesidir." diyen AK Önderimiz, Kudüs Meselesinin de çözülmesi yolunda tarihi girişimlerde bulunuyor. O´nun önderliğiyle İslam Coğrafyası Kudüs konusunda tek yürek olmuştur. Kudüs için ABD tarafından alınan yanlış ve yanlı karar mutlaka düzelecektir." dedi.

AYDEMİR: "KUDÜS MÜBAREK VE MUKADDES ADRES´

Kudüs ve Mescid-i Aksa´nın Hazreti Davut´tan Hazreti Süleyman´a, Hazreti Musa´dan Hazreti İsa´ya, Hz Peygamberimizden İslam Ümmetine, bir mukaddes yadigar ve değer olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, "Cenab-ı Hak, "Allah´ın mescidlerinde, O´nun adının zikredilmesini engelleyip, onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? buyuruyor. Mukaddes bir adres olan Kudüs´ün statüsüyle oynamaya kalkışanlar, mutlaka zelil olacaklardır. Hak daima galip gelecektir" ifadesini kullandı.



  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli