Tarih: 09.05.2016 23:46

Ak Parti Genel Başkan Adayı 20 Mayıs´ta açıklanacak

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti, genel başkanın seçileceği olağanüstü kongresi 22 Mayıs´ta yapılacak. Yeni genel başkan adayı ise 20 Mayıs´ta en erken 20 Mayıs´ta kamuoyuna duyurulacak.

 AK Parti´de kongre sürecine ilişkin bilgi veren Grup Başkanvekili Bülent Turan,"Bu hafta usül, gelecek hafta isim belli olacak" dedi.

 Bülent Turan, dokunulmazlık dosyaları için de, "AK Parti´den bir fire bile beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

 Bülent Turan´ın açıklamalarından satır başları:

 "Başbakanın tercihidir, kendisi mi açıklar ekibine mi açıklatır. Bunların hepsini yaparken ahde vefa şeklinde olmasını arzu ettik. Tek aday olacağı izlenimi var. 1400 delege var. Önemli olan AK Parti´nin kimliğine yakışır bir kongreyi yapma niyetimiz.

 Kongreyle ilgili bir heyet oluşturuldu. Genel başkan adayının kim olacağı gelecek hafta netleşir.

 "FİRE BEKLEMİYORUM"

 AK Parti´den fire olmaz. Bu konuda duruşumuz net. Başbakan görevini bırakmış olmasına rağmen göreceksiniz gelip oyunu kullanacaktır bir milletvekili gibi. Bir tane fire beklemiyorum yani. Yasal ve resmi olarak ne oy verildi bilme imkanımız yok. 

Grup psikolojisi ve milletvekillerinin imza atması böyle bir süreç olduğunu düşünüyorum. Tüm arkadaşlarımız net karar verdiler. Algınlanlığımız var dokunulmazlıklarla ilgili. Kürsüye çıkan herkes bize ağır ithamlarda bulundu. Bunu istemek zorundayız. Kaldırıyoruz gelin bakalım kim tacizci, hırsız görün bakalım. Biz referandum olmasın diye uğraşıyoruz fire vermeden diğer partilerin desteğiyle bu konuya gündemden düşürelim istiyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
4745585657