G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AK Parti´den Güneydoğu için kritik karar

AK Parti´den Güneydoğu için kritik karar

AK Parti, Doğu ve Güneydoğu´da köylerde HDP ile ilgili şaibe iddiaları üzerine, seçim güvenliği kapsamında önemli bir çalışma başlattı.

 

AK Parti, Doğu ve Güneydoğu´da bir önceki genel seçime göre 7 Haziran seçiminde yaşadığı büyük oy kaybının nedenlerini araştırıyor. Yapılan araştırmalarda, özellikle merkezlere uzak köy ve mezralarda HDP´ye sandıklardan tulum oy çıktığı belirlendi. AK Partililer, söz konusu sandıklarda kendilerinin yanı sıra diğer partilere de oy çıkmamasını ve ?neredeyse? hiç geçersiz oy olmamasını, ?HDP´nin seçmene yönelik şantaj, tehdit ve baskısının sonucu? olarak yorumluyor.
 
KÖYDE SANDIK KURULMAYACAK
Bu analizler üzerine, AK Parti, ?taşımalı seçmen-taşımalı sandık? uygulaması için çalışma yürütüyor. Çalışmaya göre, il veya ilçe merkezlerine uzak köy veya mezralarda sandık kurulmayacak. Buralarda yaşayan seçmenler, gerekli güvenlik önlemleri alınarak, il veya ilçe merkezlerine getirilecek ve buralarda oy kullanacak.
 
Nüfus yoğunluğu hesaba katılarak, benzer durumdaki köy ve mezralar tek bir sandığa toplanacak. Böylece oylar ?birbirine´ karışmış olacak ve hangi mezra veya köyden hangi partiye ne kadar oy çıktığı belirlenemeyecek.
 
Bu yolla seçmen iradesinin baskı, şantaj ve tehditten uzak şekilde sandığa yansıyacağını düşünen AK Parti´nin, böylece kendi oylarının artacağını da hesapladığı öne sürülüyor.
 
Öte yandan AK Parti´nin ?taşımalı seçmen-taşımalı sandık? konusunda 7 Haziran seçimleri öncesinde de Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) başvurduğu, ancak YSK´nın mevzuat izin vermediği gerekçesiyle talebi reddettiği öğrenildi.
 
Habertürk


İL BAŞKANLARI

ERZURUMDA İL BAŞKANLARI NE İŞ YAPARLAR?

Milletvekili İbrahim Aydemir´den Yatırım çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum için Cazibe Merkezi fırsatını nimete çevirmek zamanıdır´ dedi.

Meral Akşener yeni Parti mi kuruyor ?

Meral Akşener´in yeni parti kuracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Akşener´e yakın kaynaklar ise iddiaları yalanladı.

Meral Akşener Yeni Parti´mi kuruyor ?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener´in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

AK Parti´den 2019´daki 3 seçim için öneri

AK Parti, 2019´da yapılması planlanan seçimlerin yeniden takvimlendirilmesini istiyor, CHP ve MHP de bu teklife sıcak bakıyor.

Bahçeli:15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

Ak Parti içerisindeki FETÖ´cüler

FETÖ´nün kullandığı ve MİT tarafında deşifre edilen "EAGLE ve BYLOCK" isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasında Ak Partiden kimler var? İşte okuduğunuzda şok olacağınız o Ak Partililer ve bazı bürokrat FETÖ´cüler

Milletvekili Aydemir´den Sekmen´e ziyaret

Aydemir: ?Sekmen, Dadaş vizyonunun gurur vurgusudur´

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu´nun tweetini hesabından paylaştı

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos´ta İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Aydemir Uzunderelilerle buluştu

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dün de Uzunderelilerle milli iradeye sahip çıkma mitingine katıldı.

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli