G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AK Parti´nin 7 Kişilik Siyasi Erdem ve Etik Kurulu

AK Parti´nin 7 Kişilik Siyasi Erdem ve Etik Kurulu

1 Kasım´dan zaferle çıkan AK Parti´nin yeni dönem uygulamalarından biri de "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" oluşturmak oldu.

 

1 Kasım seçiminden zaferle çıkan AK Parti´nin yeni dönem uygulamalarından biri de "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" oluşturmak oldu.

7 KİŞİLİK EKİP

Kurul şu isimlerden oluşacak:

Prof. Dr. Raşit Küçük: Diyanet´in Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı´ndan geçen yıl emekliye ayrıldı. İslam ticareti hukuku konusunda uzman.

Prof. Dr. Nazif Gürdoğan: Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi. AK Parti´nin kurucuları arasında yer alıyor.

Dr. Ömer Bolat: Eski MÜSİAD Başkanı. Ekonomi doktorası bulunuyor.

Şeref Malkoç: Hukuk kökenli bir siyasetçi. AK Parti öncesinde iki dönem milletvekilliği yapan Malkoç, Numan Kurtulmuş ile birlikte HAS Parti´den AK Parti´ye geçti. AK Parti´nin YSK´daki temsilciliği görevini yürütüyor.

Güldal Akşit: AK Parti´nin kurucu üyelerinden. Abdullah Gül hükümetinde Turizm Bakanı olan Akşit, ilk Tayyip Erdoğan hükümetinde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı´ydı.

Ahmet Cemil Tunç: Necmettin Erbakan´ın başbakan olduğu 54. Hükümet´te, Diyanet ve Vakıflar´dan sorumlu devlet bakanlığı yaptı. Eylül ayındaki kongre öncesinde AK Parti´nin Merkez Disiplin Kurulu´nda yer aldı.

Halide İncekara: AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı´nı yürütüyor. Ekonomist olan İncekara, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarıyla öne çıktı.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli